Ο Trump έδωσε χάρη στον Anthony Levandowski

Σχετικά άρθρα

Κατά τις τελευταίες ώρες της προεδρίας του, ο Donald Trump προσέφερε χάρη ή αμνηστία σε 73 άτομα και ελάφρυνε τις ποινές άλλων 70, περιλαμβανομένων οικονομικών παραγόντων, πρώην βουλευτών, ράπερ (Lil Wayne), του πρώην στενού του συμβούλου Steve Bannon, αλλά και του Anthony Levandowski, του ανθρώπου που έκλεψε 14.000 αρχεία της Google και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο 40χρονος σήμερα Levandowski “έχει πληρώσει ένα σημαντικό τίμημα για τις ενέργειές του και σκοπεύει να αφιερώσει τα ταλέντα του για να προωθήσει το κοινό καλό”.

Να θυμίσω πως ο Levandowski έκλεψε 14.000 έγγραφα από την Google, όταν εργαζόταν για λογαριασμό της, χρησιμοποιώντας τα για να αναπτύξει αυτόνομη τεχνολογία για λογαριασμό της Uber. Η Google τότε πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, αναγκάζοντας την Uber να τον απολύσει, με τον Levandowski ωστόσο να αρνούνταν να επιστρέψει τα αρχεία που είχε κλέψει.


Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει ποινή κάθειρξης 27 μηνών με τον Levandowski τον περασμένο Μάρτιο να έρχτεαι σε συμφωνία με τους εισαγγελείς προκειμένου να παραδεχτεί την ενοχή του. Ως αντάλλαγμα απέσυραν τις 32 από τις 33 κατηγορίες. Χωρίς αυτή τη συμφωνία, ο Levandowski ήταν αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Ο Levandowski έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης για να διαπραγματευτεί τα χρέη του, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που του επέβαλε να πληρώσει 179 εκατ. δολάρια στη Google. Τα περιουσιακά του στοιχεία εκτιμούνται μεταξύ 50 και 100 εκατ. δολαρίων, ενώ φέρεται να έχει υποχρεώσεις ύψους 100 έως 500 εκατ. δολαρίων.

Ο Levandowski συμφώνησε επίσης να πληρώσει 765.500 δολάρια στη Alphabet, μητρική εταιρία της Google, ως αποζημίωση για την κάλυψη των δαπανών της εταιρίας κατά την διάρκεια των ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr