Ο Anthony Levandowski συμφώνησε με τους εισαγγελείς των ΗΠΑ να παραδεχτεί την ενοχή του, πως δηλαδή όταν δούλευε για λογαριασμό της Google, έκλεψε 14.000 έγγραφα από την εταιρία, χρησιμοποιώντας τα για να αναπτύξει αυτόνομη τεχνολογία για λογαριασμό της Uber. Η Google τότε πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, αναγκάζοντας την Uber να τον απολύσει, με τον Levandowski ωστόσο να αρνούνταν τότε να επιστρέψει τα αρχεία που είχε κλέψει.

Οι εισαγγελείς πρότειναν ο Levandowski να φυλακιστεί για έως 30 μήνες, πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα από τα 10 χρόνια που κινδύνευε να δικαστεί αν δεν παραδεχόταν την ενοχή του.

1

Τον προηγούμενο μήνα, ο Levandowski κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για να διαπραγματευτεί τα χρέη του, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που του επέβαλε να πληρώσει 179 εκατ. δολάρια στη Google. Τα περιουσιακά του στοιχεία εκτιμούνται μεταξύ 50 και 100 εκατ. δολαρίων, ενώ φέρεται να έχει υποχρεώσεις ύψους 100 έως 500 εκατ. δολαρίων.

Ο Levandowski συμφώνησε επίσης να πληρώσει 765.500 δολάρια στη Alphabet, μητρική εταιρία της Google, ως αποζημίωση για την κάλυψη των δαπανών της εταιρίας κατά την διάρκεια των ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.