Η Jaguar Land Rover μειώνει την παραγωγή της

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε πως θα μειώσει προσωρινά την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο Halewood το 2018, για να ανταποκριθεί στην εξασθενημένη ζήτηση λόγω Brexit, αλλά και της αύξησης των φόρων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις της Jaguar Land Rover στη Βρετανία και στην Ευρώπη ήταν επίπεδες για το 2017, παρά την αύξηση κατά 7% σε παγκόσμιο επίπεδο (621.109 αυτοκίνητα) και αναμένεται να συνεχιστούν οι δύσκολες συνθήκες, όπως δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Το εργοστάσιο στο Halewood, το οποίο κατασκευάζει μοντέλα Range Rover, είναι ένα από τα τρία που κατασκευάζουν αυτοκίνητα στη Βρετανία, τα οποία παράγουν σχεδόν το 1/3 της παραγωγής περίπου 1,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα της χώρας. Όπως ανέφερε η εταιρία:

Η τρέχουσα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit γίνεται αισθητή από τους πελάτες στη Βρετανία και στην Ευρώπη.

Η ανησυχία για το μέλλον των βενζινοκινητήρων και των πετρελαιοκινητήρων και η γενική παγκόσμια οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, έχουν αντίκτυπο στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Μετά από μια αναθεώρηση της προγραμματισμένης παραγωγής, σχεδιάζουμε να κάνουμε κάποιες προσωρινές προσαρμογές στο χρονοδιάγραμμα στο Halewood στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η Βρετανία θα αυξήσει το ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης για κάθε νέο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο από τον Απρίλιο, το οποίο θα επηρεάσει αρκετά την Jaguar Land Rover, για την οποία τα ντίζελ αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των πωλήσεων.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Βρετανία το 2017 κατέγραψαν πτώση 5,7%, τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, καθώς ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία αντιδρά για το φόρο στα ντίζελ, ενώ έχει κλονιστεί και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά την ψηφοφορία της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Η Jaguar θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων εσωτ. καύσης τον Ιούνιο

Στη μετάβαση της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Jaguar πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης τον...

Το Jaguar C-X75 απέκτησε έκδοση δρόμου χάρη στον άνθρωπο που το σχεδίασε

Έχουν περάσει σχεδόν 14 χρόνια από τότε που η Jaguar είχε παρουσιάσει το C-X75 Concept στην έκθεση του Παρισιού και παρά τις κινήσεις που...
Autoblog.gr