Την μόδα των ανοιχτών εκδόσεων των SUV την ξεκίνησε η Nissan με το Murano Crosscabriolet, αλλά τελικά δεν έπεισε και καταργήθηκε μόλις με 4 χρόνια καριέρας. Ακολούθησε η Land Rover με το Range Rover Evoque Convertible, το οποίο έχει καλύτερη τύχη, κάτι που φαίνεται ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον της BMW για ένα αντίστοιχο μοντέλο.

Σύμφωνα με ισπανικές αναφορές, η γερμανική εταιρία εξετάζει την convertible έκδοση του νέου X2, ως απάντηση στο βρετανικό μοντέλο. Η BMW πιστεύει ότι οι πελάτες της θα δουν θετικά τόσο μια coupe έκδοση του νέου crossover της εταιρίας, όσο και το X2 convertible.

Όσον αφορά τις εκδόσεις, η BMW θα προσθέσει μελλοντικά έναν βασικό κινητήρα με την κίνηση να μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, καθώς και έναν δυνατό 2,0-λίτρο βενζίνης. Αυτός θα αποτελεί μια εξελιγμένη έκδοση του σημερινού B48, με την κωδική του ονομασία να είναι B48A20T1, και η έκδοση που θα τον φοράει θα είναι η X2 sDrive35i. Η απόδοση του αναμένεται να είναι γύρω στα 300 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

  • Petros K

    Με λίγα λόγια η BMW ετοιμάζεται να βγάλει μια δίπορτη υπερυψωμένη μπανιέρα με 4 ρόδες όπως η Land Rover και η Nissan!
    Η απάντηση μου είναι ένα χιουμοριστικό αλλά και αληθινό βίντεο του γνωστού youtuber Doug DeMuro με την γνώμη του για το Evoque Convertible που νομίζω ότι γενικά βρίσκει εφαρμογή σε κάθε τέτοια κατασκευή!
    https://www.youtube.com/watch?v=Z9WZZaM_MKg

  • SkidRAW

    Βουτυροχλεχλες level over 9000.