Εκτός από το Big Ben, το London Eye, το παλάτι του Buckingham και αρκετά άλλα αξιοθέατα, οι Άγγλοι έχουν να υπερηφανεύονται και για τα ταξί τους, γνωστά και ως black cabs. Η London Taxi Company (LTC), που τα κατασκευάζει, αφού εξαγοράστηκε από την κινέζικη Geely μετονομάστηκε σε London EV Company (LEVC) και παρουσίασε πριν κάτι μήνες το νέο plug-in υβριδικό ταξί για το Λονδίνο.

Αυτό ονομάζεται TX, και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε τις διαδρομές στους δρόμους του Λονδίνου, και είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενο ταξίδι σου στην βρετανική πρωτεύουσα να μπεις σε ένα εξ αυτών.

Η Geely, όπως ξέρεις έχει στις τάξεις της και την Volvo και ο διαμοιρασμός μερών με την LEVC ήταν αναπόφευκτος. Η παραγωγή του έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, με το εργοστάσιο να αναμένεται να παράγει πάνω από 20.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Η εταιρία να θέλει να πουλά το ταξί και σε αγορές εκτός Αγγλίας, όπως το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, το Όσλο, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει το ταξί της και σε εταιρίες όπως η Uber. Η τιμή του ξεκινά λίγο πάνω από τις 50.000 λίρες, με το ταξί να έχει αυτονομία 643 χλμ, με τα 112 χλμ εξ’αυτών να μπορεί να τα διανύσει αποκλειστικά και μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του, ενώ διαθέτει και τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα του Volvo V40.

Το TX έχει σχεδιαστεί στο ευρωπαϊκό σχεδιαστικό κέντρο της Geely στη Βαρκελώνη από τον πρώην επικεφαλής σχεδίασης της της Volvo, Peter Horburry και τον David Ancona. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες και προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια του οδηγού. Επίσης εξοπλίζεται με Wi-Fi Hotspot, πανοραμική γυάλινη οροφή και πρόσβαση αναπηρικών αμαξιδίων.