Στα μέσα του Ιανουαρίου, η Kia παρουσίασε στην έκθεση του Detroit τη νέα γενιά του Forte, εκπλήσσοντας πάλι όλους με τον εκπληκτικό σχεδιασμού του μεσαίου sedan της. Ο κινητήρας, όμως, δεν είναι εξίσου “γαργαλιστικός”, καθώς το αυτοκίνητο εφοδιάζεται έναν 2,0-λιτρο κινητήρα, σε λειτουργία κύκλου Atkinson, απόδοσης 150 ίππων και 180 Nm ροπής.

Αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον, καθώς ο product manager του Forte, Derrick Ty, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι η κορεάτικη εταιρία ίσως ετοιμάσει μια πιο συναρπαστική έκδοση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Δεν έχουμε τελειώσει με το Forte, έτσι έχουμε πιο συναρπαστικά προϊόντα. Έρχονται περισσότερο συναρπαστικά προϊόντα, που όμως δεν μπορώ να μιλήσω… Θα είναι αρκετά συναρπαστικά τα επόμενα χρόνια. Θέλω να πω, είμαι ήδη ενθουσιασμένος με το Forte, όπως αποδείχθηκε. Είναι μια γεύση του τι πρόκειται να έρθει.

Άγνωστο το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά πιθανόν να τοποθετηθεί στο μοντέλο ο 1.600άρης turbo κινητήρας από το Kia Pro_Cee’d GT, απόδοσης 200+ ίππων.