Μετά τις teaser φωτογραφίες της περασμένης εβδομάδας, η Kia μόλις παρουσίασε τη τρίτη γενιά του compact sedan της. Το νέο Forte κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Detroit και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική στα μέσα του έτους.

Σχεδιαστικά αντλεί αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο Stinger και στο εμπρός μέρος υπάρχει η πιο επιθετική “tiger-nose” μάσκα, μεγάλοι αεραγωγοί στον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ τα φωτιστικά σώματα έχουν έντονες γωνίες, με τα φλας να βρίσκονται στον προφυλακτήρα.

Η κλίση της οροφής είναι αρκετά “απαλή” στο τελείωμα της, με το κοντό πίσω μέρος και το μακρύ καπό να δίνουν την εντύπωση coupe εμφάνισης από μερικές γωνίες. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4.640 χλστ. (+81 χλστ.), πλάτος 1.798 χλστ., και ύψος 1.440 χλστ. (+12.7 χλστ.).

Το εσωτερικό του ακολουθεί την εταιρική γλώσσα των τελευταίων μοντέλων της εταιρίας, με το νέο Forte να έχει πιο ευάερη και ευρύχωρη καμπίνα. Η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας “αιωρείται” στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας, ενώ παρέχονται όλες οι ανέσεις για τους επιβάτες, με το ηχοσύστημα της Harman Kardon να αποδίδει 320 watts.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται έναν 2,0-λιτρο κινητήρα, σε λειτουργία κύκλου Atkinson, απόδοσης 150 ίππων και 180 Nm ροπής. Το Forte πιθανότατα θα προσφέρεται μόνο σε sedan έκδοση, καθώς παλιότερα η Kia είχε δηλώσει πως θα καταργήσει το Forte Koup, την coupe έκδοση του μοντέλου.