Το κάνει η Audi με τα RS και S μοντέλα, το κάνει η BMW με τα M και M Performance μοντέλα, το κάνει η Ford με τα RS και ST μοντέλα κλπ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του N τμήματος της Hyundai, Albert Biermann, θα το κάνει και η κορεάτικη εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Biermann αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι τα N Sport μοντέλα θα είναι “sport” εκδόσεις, τοποθετημένες ένα “σκαλοπάτι” πιο κάτω από τα μοντέλα που θα φέρουν το γράμμα N.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα θα είναι ρυθμισμένα “για μια πιο σπορ οδήγηση”, και εκτός από μερικές οπτικές αναβαθμίσεις, τόσο μέσα όσο και έξω, θα μπορούσαν να εξοπλίζονται με διαφορετικά ελαστικά από τις συμβατικές εκδόσεις. Δεν θα έχουν όμως διαφορετικό κινητήρα, μεγαλύτερα φρένα ή εντελώς νέα ανάρτηση.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποια μοντέλα θα είναι τα πρώτα που θα προσφερθούν σε N Sport εκδόσεις, αλλά αναμένουμε να δούμε το συγκεκριμένο λογότυπο σχεδόν σε όλη την γκάμα της εταιρίας. Παράλληλα με τα νέα N Sport, η Hyundai θα προσφέρει επίσης μια σειρά από N αξεσουάρ, εμπνευσμένα από τις τρέχουσες προσπάθειές της στους αγώνες.