Η Takata πέρυσι κήρυξε πτώχευση, ενώ νωρίτερα είχε συμφωνήσει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1 δισ. δολαρίων, λόγω της υπόθεσης με τους ελαττωματικούς αερόσακους.

Τα νομικά προβλήματα της εταιρίας δεν έχουν τελειώσει ακόμη και τώρα συμφώνησε με 44 Πολιτείες των ΗΠΑ προκειμένου να πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 650 εκατ. δολαρίων.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αποπληρωθούν άνθρωποι που μήνυσαν την Takata και τα δικαστήρια αποφάνθηκαν υπέρ τους.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 22 θάνατοι που έχουν προκληθεί από τους ελαττωματικούς αερόσακους και τουλάχιστον 180 τραυματισμοί. Ο τελευταίος θάνατος συνέβη την Πρωτοχρονιά στη Μαλαισία, με το θύμα να οδηγεί ένα μοντέλο της Honda City παραγωγής 2004.

Η Takata εξαγοράστηκε από την Key Safety Systems (KSS) για περίπου 1,57 δις δολάρια (1,4 δις ευρώ), με τους δικηγόρους των θυμάτων να δηλώνουν πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι τα θύματα. Η Takata έχει συμφωνήσει να δώσει 125 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων, ενώ 850 εκατ. δολάρια θα δοθούν ως αποζημιώσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν υποστεί ζημιές από τις μαζικές ανακλήσεις των αερόσακων της Takata, που ξεπέρασαν τα 120 εκατομμύρια παγκοσμίως.