Hamilton: Μελλοντικός Πρωταθλητής ο Verstappen

Σχετικά άρθρα

Αν έπρεπε να ονοματίσεις κάποιον μελλοντικό Πρωταθλητή της Formula 1, νομίζω πως ο Max Verstappen θα ήταν πιθανότατα το φαβορί. Ο Ολλανδός είναι μόλις 20 ετών κι έχει ήδη 60 Grands Prix στο ενεργητικό του. Επιπλέον, το 2015 έγινε ο νεότερος οδηγός της ιστορίας που παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα, σε ηλικία 17 ετών και 166 ημερών, ενώ, όταν ήταν 18 ετών και 228 ημερών, έγινε ο νεότερος νικητής της ιστορίας, στο Ισπανικό Grand Prix του 2016.

Ο πιλότος της Red Bull είναι γρήγορος κι επιθετικός, έχοντας δυσκολέψει πολλά κορυφαία ονόματα στην πίστα. Ο Lewis Hamilton έχει μονομαχήσει μερικές φορές μαζί του και ο Βρετανός πιστεύει ότι ο Verstappen θα γίνει κάποτε Πρωταθλητής, ωστόσο δεν μπορεί για την ώρα να πει αν μπορεί να φτάσει τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους.

Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να το πούμε, αλλά σίγουρα έχει τη δυναμική να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής με όσα έχουμε δει. Έχουμε δει τον τρόπο που οδηγεί, έχει σπουδαίες δυνατότητες και βρίσκεται σε μια σπουδαία ομάδα. Είναι στο τέλειο μέρος για να συνεχίσει να βελτιώνεται. Έχει πολύ χρόνο μπροστά του κι έχει μερικές πολύ καλές χρονιές κάτω από τη ζώνη του.

Εγώ δεν είχα μπει στη Formula 1 στα 21 μου, οπότε είναι ακόμα πιο μπροστά από εμένα και από πολλούς οδηγούς. Όσο είμαι εδώ, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον σταματήσω από το να κερδίζει. Ο κόσμος δεν το θέλει απαραίτητα αυτό, αλλά είμαστε εδώ για να το κάνουμε αυτό, είμαστε εδώ για να παλεύουμε και ανυπομονώ να έχω μερικές ωραίες μάχες μαζί του, ελπίζω φέτος.

Οι δοκιμές της Βαρκελώνης δεν κύλισαν ομαλά για τις ομάδες, λόγω φυσικά των καιρικών συνθηκών. Είναι γνωστό πώς οι δοκιμές γενικά δεν αρέσουν πολύ στον Hamilton, γι’ αυτό ο 33χρονος ανυπομονεί για τον πρώτο αγώνα. Μέχρι τότε, όμως, ελπίζει σε περισσότερη δράση τη δεύτερη βδομάδα των δοκιμών.

Θα μπορούσαμε να πάμε και τώρα στη Μελβούρνη για να το κάνουμε. Θέλω να τρέξω, για να είμαι ειλικρινής. Στις δοκιμές, δεν υπάρχει καθόλου ανταγωνισμός και αυτό είναι που μου λείπει όταν έχουμε μεγάλες διακοπές. Απλά δεν μπορείς να περιμένεις για να επιστρέψεις σε αυτή την ανταγωνιστική ατμόσφαιρα, αυτή είναι η Formula 1 και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Όταν κάνεις δοκιμές, έχει πλάκα για το μισό της ημέρας και μετά λες «εντάξει, ας το κάνουμε». Ελπίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα τρέξουμε πολύ.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...