Η Porsche έκανε την έκπληξη και στην έκθεση της Γενεύης παρουσίασε το Mission E Cross Turismo concept, μια νέα έκδοση του Mission E, που θα περάσει και αυτή στη παραγωγή.

Έχει μήκος 4,95 μέτρα, είναι τετρακίνητο και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 600 άλογα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει τα λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12 χλμ, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 250 χλμ/ώρα.

Φορά αερανάρτηση που μεταβάλει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά, βασίζεται στην 800-volt αρχιτεκτονική της Porsche, κάτι που σημαίνει πως υποστηρίζει ταχυφόρτιση.

Πόσο γρήγορη είναι αυτή; Αρκεί να σου αναφέρω, πως σύμφωνα με την Porsche, μόλις 4 λεπτά φόρτισης, δίνουν αυτονομία 100 χλμ στην μπαταρία, ή 400 χλμ σε 15 λεπτά.

 • Sciroccakias

  Ιεροσυλία αλλά είναι ωραίο!

 • mixalhs7

  Ένα iphone με 4 τροχούς!
  https://www.youtube.com/watch?v=oa5F1cWLnRg

 • Nikos Schinas

  Οτι πρέπει για ταξί

 • Christos Dimou

  Ωραία τα πρωτότυπα με τους πηχυαίους τίτλους για 80% φόρτιση σε 15 λεπτά. Αλλά όλα αυτά απαιτούν να τα δούμε πως δουλεύουν στο δρόμο και το κυριότερο πως θα μπορέσεις να έχεις διαθέσιμα charging stations με ισχύ τουλάχιστον μισό MW ανά θέση για να πετύχεις τους χρόνους που αναφέρεις. (για την Porsche αναφέρομαι).

  • mixalhs7

   Το να εχεις charging stations ειναι εύκολο. Η φόρτιση σε 15 λεπτα ειναι το θεμα. Προφανώς για να τα ανακοινώνουν απο τωρα έχουν λυθει τέτοιου είδους ζητήματα ή ειναι στο προγραμμα να λυθουν.

  • Christos Dimou

   Η φόρτιση σε 15 λεπτά σε συνθήκες εργαστηρίου δεν είναι θέμα. Μπορεί να έχεις Solid State batteries ή να δεχθείς να θυσιάσεις μέρος της ζωής του pack για κάτι τέτοιο.

   Το πρόβλημα είναι ότι αν την ίδια στιγμή σε μία περιοχή 20 σαν και εσένα ζητήσουν αυτήν την υπηρεσία κάποιος θα πρέπει να προσφέρει 10MW ισχύ για 15 λεπτά.

   Η Tesla το έχει λύσει το θέμα με τα δικά της Charging Stations. Θα το κάνει και η VAG? Ίδωμεν γιατί στην Ευρώπη ακόμα κάτι τέτοιο δεν το έχω δει.

  • mixalhs7

   Ενα ΕΣΠΑ υποθεση ειναι ;))