Τα δίδυμα Toyota GT 86 και Subaru BRZ βρίσκονται στην αγορά περισσότερα από πέντε χρόνια, με τα δύο ιαπωνικά μοντέλα να φορούν έναν 2,0-λιτρο boxer κινητήρα απόδοσης 205 ίππων με 211 Nm ροπής. Πολλοί ήταν εκείνοι που ήλπιζαν πως οι δύο εταιρίες θα έβγαζαν στην αγορά κάποια έκδοση με turbo κινητήρα, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, τουλάχιστον στη τρέχουσα γενιά τους, μιας και η πλατφόρμα που χρησιμοποιούν δεν μπορεί να φιλοξενήσει έναν tubo κινητήρα.

Αυτό δήλωσε ο Tetsuya Tada, αρχιμηχανικός τόσο του GT86 όσο και της Supra, ο οποίος είπε η πλατφόρμα των Toyobaru σχεδιάστηκε για να είναι ελαφριά και να κάνει τα αυτοκίνητα ευκίνητα και άμεσα στον χειρισμό, με την προσθήκη του turbo μαζί το σύστημα ψύξης του κτλ, να οδηγούσε την Toyota και την Subaru στο να κατασκευάσουν την πλατφόρμα από την αρχή, μιας και θα έπρεπε να αλλάξουν την ισορροπία βάρους μεταξύ μπροστά και πίσω.

Οι φήμες θέλουν τα GT86 και BRZ να αποκτούν νέα γενιά το 2019 και για την ώρα δεν ξέρουμε αν θα εξοπλίζονται με turbo κινητήρα.

 • Anestis Genk

  Έχει supercharger kit η cosworth που είναι λεκούμι!

  • ο 2λιτρος κινητηρας που φορανε….ειναι πιο βαρυς απο τον κομπρεσορατο 1800ρη του YARIS ?

  • Anestis Genk

   Δεν το γνωρίζω

 • UltraB

  Γελάω. Τύφλα να έχουν τα δεκάδες turbo & supercharger kit που κυκλοφορούν.
  Το κακό είναι ότι αφήνουν μια φοβερή πλατφόρμα απ’ ότι φαίνεται χωρίς να της δώσουν αυτά που έπρεπε να φέρει από την αρχή.

  • georgekaras

   τα αφηνουν για τους οικους αυτα

 • Γιώργος Εμπέρ

  Το gt86 σχεδιάστηκε σαν φόρος τιμής και συνεχιστής του ae86 το οποίο δεν είχε ούτε turbo ούτε πολλά αλογα. Η φιλοσοφία στο gt86 είναι πως ένα αμάξι για να είναι fun δεν θέλει τόνους άλογα. Θελει ένα γερό σασί, ένα καλό σαζμαν και μια καλή αναλογία. Η συνταγή που είχε και το ae86. Ακομα και εγώ ξενιζω τέρμα στην ιδέα πως αυτό το αμάξι δεν είναι τουρμπατο αλλά τι να κανουμε

 • crazyfrog

  αντε ας ελπισουμε το επομενο να φοραει τουρμπο 1600αρη η 1800αρη και να το δουμε με μια τιμη γυρω στις 30-35000 και στην ελλαδα.με μουρη απο το νεο auris και κουπε πισω θα γινοταν αναρπαστο και δε θα δεχοταν κριτικες οπως αυτο εδω.

 • ωραία υλοποίηση, εκτός τόπου και χρόνου δυστυχώς. σε μια άλλη πραγματικότητα.