Η Nissan παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του Altima. Το μοντέλο διαθέτει την V-motion σχεδιαστική γλώσσα της Nissan, με την έκτη γενιά του Altima να έχει μεγαλώσει σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά κατά 2,54 εκατοστά σε μήκος, κατά 2,29 εκατοστά σε πλάτος, με το ύψος να μειώνεται κατά 2,79 εκατοστά, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 4,83 εκατοστά.

Μηχανικά προσφέρεται με δύο κινητήρες. Βασικός είναι ο 2,5-λίτρων τετρακύλινδρος απόδοσης 188 ίππων με 244 Nm ροπής, ενώ ακολουθεί ο 2,0-λιτρος κινητήρας της Infiniti με μεταβλητή συμπίεση απόδοσης 248 ίππων με 370 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό του 2,5-λιτρου κινητήρα συναντάμε και σύστημα τετρακίνησης.

Το νέο Altima εξοπλίζεται με το ημι-αυτόνομο σύστημα ProPilot και στο εσωτερικό του συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας NissanConnect SM με οθόνη αφής 8″ και συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Οι πωλήσεις του στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο, με το μοντέλο να προσφέρεται σε 5 εκδόσεις εξοπλισμού (S, SR, SV, SL, και Platinum).