Πριν ένα μήνα, η Porsche παρουσίασε την ανανεωμένη 911 GT3 RS, η οποία -στις αρχές του μήνα- έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης. Σήμερα, στην έκθεση της Νέας Υόρκης η γερμανική εταιρία δίνει όλες τις λεπτομέρειες του Weissach πακέτου, το οποίο κάνει το αυτοκίνητο πιο απόλυτο και -πρακτικά- έτοιμο για χρήση στην πίστα.

Το Weissach πακέτο κοστίζει -στην Αμερική- 18.000 δολάρια, ενώ η αντικατάστη των “απλών” ζαντών του αυτοκινήτου, με νέες μαγνησίου προσθέτει στον λογαριασμό επιπλέον 13.000 δολάρια, οι οποίες μειώνουν το βάρος του αυτοκινήτου κατά 11 κιλά.

Το πακέτο αντικαθιστά την οροφή μαγνησίου με carbon, κάτι που σύμφωνα με την Porsche μειώνει το βάρος του αυτοκινήτου κατά μισό κιλό, και κατά περίπου ένα κιλό σε σύγκριση με την αλουμινένια οροφή των “συμβατικών” 911. Επιπλέον, η εταιρία τοποθετεί carbon στις αντιστρεπτικές μπάρες και στις ράβδους σύζευξης των αναρτήσεων, μειώνοντας το βάρος κατά 5,4 κιλά.

Συνεχίζοντας, αφήνοντας “γυμνά” τα carbon μέρη του αυτοκινήτου, όπως το εμπρός καπό, τους καθρέφτες και την πίσω αεροτομή, με το βάρος να μειώνεται κατά περίπου ένα κιλό. Τέλος, τα carbon paddles στο τιμόνι, καθώς και τα carbon μέρη πάνω στο τιμόνι, μαζί με τα νέα πατάκια αφαιρούν συνολικά άλλο ένα κιλό από το βάρος.

Έτσι, με το Weissach πακέτο και τις ζάντες μαγνησίου, το βάρος του αυτοκινήτου πέφτει στα 1.430 κιλά.