GP Μπαχρέιν 2018, FP3: Μπροστά ο Raikkonen

Σχετικά άρθρα

FP3

Ως ο ταχύτερος οδηγός ξεκίνησε τη σημερινή ημέρα ο Kimi Raikkonen, στην τελική πρόβα πριν από τις κατατακτήριες. Ο Φινλανδός ήταν ξανά ο πιο γρήγορος, έχοντας σημαντική διαφορά από τον δεύτερο Max Verstappen, ενώ ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε το 1:30.

Στην τρίτη θέση ο Daniel Ricciardo, με τον Lewis Hamilton να ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Ο Sebastian Vettel έχει τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο γρήγορος, καθώς δεν έτρεξε στα τελευταία λεπτά. Έκτος ο Valtteri Bottas, μπροστά από τους Nico Hulkenberg, Carlos Sainz, Pierre Gasly και τον Fernando Alonso που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ας δούμε τα κυριότερα από το FP3:

Ο καιρός ήταν για μία ακόμα μέρα εξαιρετικός, με τα θερμόμετρα να δείχνουν τους 29°C στον αέρα και τους 44°C στο οδόστρωμα. Τα μονοθέσια δεν έχασαν χρόνο και βγήκαν γρήγορα για το installation lap, ωστόσο παρέμειναν αρκετή ώρα στα γκαράζ τους μετά από αυτό.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στα 17 λεπτά από το ξεκίνημα, προκειμένου κάποιο μονοθέσιο να βγει ξανά στην πίστα. Αυτός ήταν ο Vettel και σύντομα τον ακολούθησαν κι άλλοι οδηγοί. Ο πρώτος χρονομετρημένος γύρος ήρθε από τον Sainz, με την επίδοσή του να είναι στο 1:33.8. Ο Bottas πέρασε λίγο αργότερα στην πρώτη θέση, με 1:30.7, πατώντας στα πολύ μαλακά ελαστικά.

Τα πολύ μαλακά ήταν η δημοφιλέστερη επιλογή στο ξεκίνημα, την ώρα που ο Hamilton έπαιρνε τη δεύτερη θέση, όντας σχεδόν 2 δέκατα πιο αργός από τον team-mate του. Κι ενώ ο Vettel προετοιμαζόταν για να ξεκινήσει το πρόγραμμά του, είδε το δεξί sidepod wing να είναι έτοιμο να αποκολληθεί από το μονοθέσιο, γυρνώντας έτσι στα pits.

Ο Raikkonen ανέβηκε στην τρίτη θέση, όντας 460 χιλιοστά πιο αργός από τον Bottas, με τις Toro Rosso να βρίσκονται πίσω του, στις θέσεις 4 και 5. Οι δύο Red Bull εξακολουθούσαν να βρίσκονται στα pits, γι’ αυτό και ο Perez βρέθηκε στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Raikkonen. Αρκετή δράση στην πίστα πριν από το μισάωρο, με τους οδηγούς να έχουνε κάποιες μικροεξόδους.

Οι δύο Red Bull βγήκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μισάωρου, όσο ο Alonso είχε πάρει την τέταρτη θέση από τον Perez, για να μπει στη συνέχεια στα pits, όπως είχαν κάνει οι Bottas, Hamilton και Raikkonen. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε αμέσως ο Verstappen, με τον Ricciardo να είναι πέμπτος. Και οι δύο φορούσαν τη μαλακή γόμα, όμως ο Αυστραλός έκανε λάθος στην τελευταία στροφή κι έχασε χρόνο.

Ο Vettel βγήκε ξανά στην πίστα, με 23 λεπτά να μένουν για τη λήξη, με επιδιορθωμένο πλέον sidepod wing. Ο Γερμανός πέρασε στην πρώτη θέση, κατεβάζοντας κατά 62 χιλιοστά την επίδοση του Bottas. Ο Raikkonen κινήθηκε ακόμα πιο γρήγορα και, με ταχύτερα περάσματα σε όλα τα κομμάτια, έσπασε το 1:30, για το 1:29.8.

Ελάχιστα τα μονοθέσια στην πίστα 15 λεπτά πριν από το τέλος, καθώς γινόταν προετοιμασίες για την προσομοίωση κατατακτήριων που παραδοσιακά έχουμε στο τέλος της διαδικασίας. Ο Hamilton ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ωστόσο απείχε 823 χιλιοστά από τον «Iceman», χωρίς ο γύρος του να είναι καθαρός.

Είχαμε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο και πολλά μονοθέσια ξεκίνησαν να βγαίνουν για τους τελευταίους τους γύρους. Στα pits οι δύο Ferrari και οι δύο Mercedes, με τα υπόλοιπα μονοθέσια να βρίσκονται όλα στην πίστα. Ο Verstappen ανέβηκε στην δεύτερη θέση, απέχοντας μισό δευτερόλεπτο από τον Raikkonen, που άφηνε και πάλι τα pits, όπου παραλίγο να έχει επαφή με τον Ολλανδό. Το χρονόμετρο μηδενίστηκε δίχως να συμβεί κάτι άξιο λόγου.

Οι κατατακτήριες θα ξεκινήσουν στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Τα highlights

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...