Το VW Group διώχνει τον CEO της λόγω dieselgate

Σχετικά άρθρα

Αυτό ισχυρίζεται το Reuters, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του γερμανικού ομίλου να χάνει την θέση του την Παρασκευή, όταν και το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen θα συνεδριάσει. Ο Matthias Müller πήρε τη θέση του CEO του ομίλου της VW, μετά την παραίτηση του Martin Winterkorn για το γνωστό σκάνδαλο με τους ρύπους, τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά φαίνεται ότι οι χειρισμοί του για το συγκεκριμένο θέμα δεν αρέσουν στο διοικητικό συμβούλιο.

Σε μια αόριστη δήλωση της, η Volkswagen δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ανάπτυξης της διάρθρωσης του management, και τόνισε ότι αυτό θα περιλαμβάνει αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο. Στη δήλωση αναφέρεται και μια πιθανή αλλαγή στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, θέση η οποία σήμερα ανήκει στον Müller. Η Volkswagen ανέφερε ότι ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, Hans Dieter Poetsch, έχει συζητήσεις με ορισμένα μέλη του εποπτικού συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου.

Η εταιρεία αρνήθηκε να αναφέρει τις ιδιαιτερότητες αυτών των συζητήσεων, αλλά σημείωσε ότι ο Müller έχει δείξει γενική προθυμία να συμβάλει στις αλλαγές. Η γερμανική Handelsblatt αναφέρει ότι ο Müller θα αποσυρθεί και θα αντικατασταθεί από τον Herbert Diess ο οποίος σήμερα είναι ο επικεφαλής της Volkswagen και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Αυτός είναι ο λόγος της συνάντησης του εποπτικού συμβουλίου, ενώ θα εξεταστεί και μια ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων του ομίλου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...