Αυτό ισχυρίζεται το Reuters, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του γερμανικού ομίλου να χάνει την θέση του την Παρασκευή, όταν και το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen θα συνεδριάσει. Ο Matthias Müller πήρε τη θέση του CEO του ομίλου της VW, μετά την παραίτηση του Martin Winterkorn για το γνωστό σκάνδαλο με τους ρύπους, τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά φαίνεται ότι οι χειρισμοί του για το συγκεκριμένο θέμα δεν αρέσουν στο διοικητικό συμβούλιο.

Σε μια αόριστη δήλωση της, η Volkswagen δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ανάπτυξης της διάρθρωσης του management, και τόνισε ότι αυτό θα περιλαμβάνει αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο. Στη δήλωση αναφέρεται και μια πιθανή αλλαγή στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, θέση η οποία σήμερα ανήκει στον Müller. Η Volkswagen ανέφερε ότι ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, Hans Dieter Poetsch, έχει συζητήσεις με ορισμένα μέλη του εποπτικού συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου.

Η εταιρεία αρνήθηκε να αναφέρει τις ιδιαιτερότητες αυτών των συζητήσεων, αλλά σημείωσε ότι ο Müller έχει δείξει γενική προθυμία να συμβάλει στις αλλαγές. Η γερμανική Handelsblatt αναφέρει ότι ο Müller θα αποσυρθεί και θα αντικατασταθεί από τον Herbert Diess ο οποίος σήμερα είναι ο επικεφαλής της Volkswagen και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Αυτός είναι ο λόγος της συνάντησης του εποπτικού συμβουλίου, ενώ θα εξεταστεί και μια ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων του ομίλου.

 • shaoqing14
  • SAMURAI-66

   Το dieselgate θα κλεισει 5ετια θα προλαβει τους ολυμπιακους του 2020 και θα περιμενει τους επομενους για συνεχεια με σκοπο να εξελιχθει σε της διοργανωσεις.
   Η μεγαλυτερη απατη του κοσμου στον χωρο της αυτοκινητοβιομηχανιας απο την πλευρα των γερμανων δεν φαινεται να εχει πατο για αυτο και ειναι πρωτο θεμα συνεχως και το ολο γεγονος θα εχει πολλα επεισοδια αποκαλυψεων ακομα γιατι υπαρχουν σκοτεινα σημεια που βγαινουν στην επιφανεια!!

 • Scooby r22b

  Ο κύριος Matthias Müller, με τις εριστικές δηλώσεις/υποδείξεις και το υφάκι των χιλίων καρδιναλίων, ελπίζω να κατάλαβε ότι δεν είναι άτρωτος.

  Τι κρίμα. . . https://uploads.disquscdn.com/images/ee30a65fc7a98a542fa281a70ef52144d8ab48bdd9dcd3fb28ce5a063b3f8519.jpg

 • DΛMIΣN

  “Τρείς Βλάκες γνώρισα στην ζωή μου. Εσένα, εμένα και τον Mueller”.