Όπως ανακοίνωσαν οι Toyota και η Volkswagen θα συνεργαστούν στον τομέα των φορτηγών. Συγκεκριμένα η Hino Motors και η Volkswagen Τruck & Βus ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς όπως στην ανάπτυξη πετρελαιοκινητήρων, υβριδικών συστημάτων κίνησης, αλλά και οι τεχνολογιών συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης.

Η συνεργασία αυτή των δύο εταιρειών αποσκοπεί στο να προσφέρει σημαντικές οικονομίες κλίμακας στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως δήλωσε ο CEO της Volkswagen Truck & Bus, Andreas Renschler.

Η Volkswagen Τruck & Βus το 2017 πούλησε περίπου 205.000 φορτηγά και λεωφορεία της Scania και της MAN, με τις μεγαλύτερες αγορές της να είναι αυτές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Με την συνεργασία της με τη Hino Motors, η γερμανική εταιρεία θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της κυρίως στις ασιατικές αγορές.

Η Hino Motors το 2017 πούλησε 170.000 οχήματα, με το 70% εξ αυτών, να καταλήγουν στην αγορά της Ιαπωνίας και στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές. Σημαντική εμπορική δραστηριότητα έχει επίσης στη Βόρεια Αμερική και στην αγορά της Αφρικής