Το φθινόπωρο του 2016, η BMW είχε ανακοινώσει ότι επενδύει 500 εκατ. ευρώ στις νέες τεχνολογίες, αποφασίζοντας να συγκεντρώσει σε ένα σημείο όλες τις δραστηριότητες εξέλιξης στους τομείς συνδεσιμότητας και εκτενώς/πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης. Για το λόγο αυτό εγκαινίασε τις προηγούμενες ημέρες το νέο κέντρο αυτόνομης οδήγησης στην πόλη Unterschleißheim, της Γερμανίας.

Το κέντρο έχει επιφάνεια 23.000 τ.μ. για γραφεία και χώρο για 1.800 εργαζόμενους. Αυτοί θα εξελίσσουν νέες τεχνολογίες για τεχνητή νοημοσύνη, εκμάθηση μηχανών (machine learning) και της ανάλυσης δεδομένων. Γι’αυτό η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης νέου προσωπικό που θα καταρτίσει τα παραπάνω πεδία. Με το νέο κέντρο τεχνολογίας να βρίσκεται κοντά στο κέντρο έρευνας και καινοτομίας, η BMW ελπίζει να παρακάμψει τα χρονοβότα και δαπανηρά βήματα, που συνήθως εμφανίζονται από το σχεδιαστήριο μέχρι τις δοκιμές.

Το κέντρο αυτόνομης οδήγησης εγκαινιάζει “νέα εργασιακά περιβάλλοντα” -όπως, διάταξη ανοιχτού χώρου, έξυπνη και ευέλικτη χρήση γραφείων, και έναν πολυδιάστατο και δημιουργικό χώρο εργασίας. Οι ειδικοί εξέλιξης θα απολαμβάνουν σαφή πλεονεκτήματα, και για παράδειγμα ένας προγραμματιστής που εργάζεται στο νέο κέντρο μπορεί πλεον άμεσα να δοκιμάζει ένα νέο κώδικα σε ένα όχημα που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Ακόμα, οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από μία νέα εργασιακή και διοικητική κουλτούρα, καθώς οι διευθυντές εργάζονται στους ίδιους ανοιχτούς χώρους με το προσωπικό. Αυτό ενισχύει την αλληλεπίδραση και διευκολύνει την επικοινωνία, με αποτέλεσμα η ομαδική εργασία να αποδίδει στην εξέλιξη εξαιρετικά σύνθετων προϊόντων.

Η BMW θέλει μέχρι το 2021 να βγάλει στην αγορά ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, με το iNext να διαθέτει αυτόνομες λειτουργίες Επιπέδου 3. Τον Ιούλιο του 206, η BMW και η Mobileye, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την παραγωγή ενός αυτόνομου οχήματος από την BMW, που θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Intel, ενώ το λογισμικό και οι αισθητήρες θα είναι από την Mobileye. Στις αρχές του 2017, η γερμανική εταιρία στην CES παρουσίασε τόσο το i Inside Future sculpture, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το εσωτερικό των μελλοντικών αυτόνομων αυτοκινήτων της, αλλά και μια αυτόνομη Σειρά 5.