Νέα, δυνατότερη έκδοση 260 ίππων για το VW Amarok

Σχετικά άρθρα

Αν πας σήμερα σε μια αντιπροσωπεία της Volkswagen για να αγοράσεις το Amarok, αυτό είναι διαθέσιμο με τον ολοκαίνουργιο 3,0-λιτρο V6 TDI κινητήρα, ο οποίος προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ιπποδύναμης: 163, 204 και 224 ίππων με τη ροπή να φτάνει τα 550 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ.

Στην περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης, όμως, η Volkswagen παρουσίασε τα Amarok Aventura Exclusive Concept με κύριο χαρακτηριστικό του πρωτοτύπου να ήταν η δυνατότερη έκδοση του 3,0-λιτρο V6 TDI κινητήρα, και σήμερα, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι πλέον τον προσφέρει το pickup της.

Ο λόγος για τον ίδιο 3,0-λιτρο V6 TDI κινητήρα, με την απόδοση του πλέον να φτάνει τα 260 άλογα στις 3.250 σ.α.λ.. Σε διαδικασία overboost -και για 20 δευτερόλεπτα- αυτή φτάνει τα 275 άλογα, ενώ η ροπή αγγίζει τα 580 Nm από τις μόλις 1.400 σ.α.λ, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και τους συστήματος 4Motion. Επιδόσεις δεν ανακοινώθηκαν, αλλά η έκδοση με τα 224 άλογα χρειάζεται για το 0-100 χλμ/ώρα 7,9 δευτερόλεπτα, άρα αναμένεται να είναι λίγο πιο γρήγορη.

Με τον δυνατότερο κινητήρα, η γερμανική εταιρία προσθέτει την έκδοση εξοπλισμού Aventura, η οποία σε σχέση με την Highline προσθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα 14 θέσεων, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, σύστημα πλοήγησης και μαύρα διακοσμητικά στο εσωτερικό, όπως οροφή και nappa δερμάτινες επενδύσεις. Ακόμα, πατάει σε 20άρες ζάντες, ενώ υπάρχει η επιλογή του νέου -περιορισμένης παραγωγής- πράσινου χρώματος, Peacock Green.

Είναι διαθέσιμη μόνο στο διπλοκάμπινο μοντέλο, και φέρει πληθώρα χρωμιομένων μερών, bi-xenon φωτιστικά σώματα με LED φώτα, αλουμινένια προστατευτικά και αδιάβροχο κάλυμμα καρότσας, με την τιμή στην Γερμανία να ξεκινά από τις €58.072, ενώ είναι άγνωστο αν θα εισαχθεί στην Ελλάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...