Μόλις δύο εβδομάδες προτού η Brabham Automotive παρουσιάσει επίσημα το BT62, η εταιρεία αποκαλύπτει ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες του, δίνοντας και την πρώτη teaser φωτογραφία.

Από τη φωτογραφία διακρίνεται η τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή, κατασκευασμένη από carbon, όπως και τα LED φωτιστικά σώματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το BT62 έχει αναλογία ισχύος/βάρους 730 κιλών ανά τόνο. Ζυγίζει 972 κιλά και κίνηση παίρνει από έναν V8 5,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που ανέπτυξε η ίδια η Brabham και αποδίδει 710 άλογα.

Το αεροδυναμικό σώμα του BT62 παράγει 1.200 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, με το σύστημα πέδησης να αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους τεχνολογίας F1 με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και πίσω.

Η τιμή του ανέρχεται στο 1 εκατ. βρετανικές λίρες (χωρίς φόρους), ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 70 μονάδες. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται αργότερα μέσα στο έτος. Οι ιδιοκτήτες του BT62 θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της Brabham, που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν πλήρως την απόδοση του οχήματος στην πίστα.

Το Brabham BT62 θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο της Brabham. Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς σηματοδοτεί τα εβδομήντα χρόνια από τότε που ο Sir Jack Brabham έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες, το 1948.

Η Brabham Automotive σχεδιάζει να κατασκευάσει ειδικά αυτοκίνητα παραγωγής που θα αντλούν την έμπνευση τους από την πίστα. Για την ώρα δεν είναι σαφές, εάν η Brabham σκοπεύει να κατασκευάσει αποκλειστικά σπορ αυτοκίνητα – ήδη κυκλοφορεί φήμη περί ενός hypercar, ή η μάρκα θα επεκταθεί σε περισσότερα mainstream οχήματα όπως τα SUV και τα sedans. Τέλος, υπάρχουν φήμες και περί επιστροφής του ονόματος Brabham στην Formula 1.