Σπάνιο μονοθέσιο της Brabham αφέθηκε στο δρόμο, αφού οι κλέφτες δεν τα κατάφεραν με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων του

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη εβδομάδα μεταξύ Τετάρτης βράδυ και Πέμπτης πρωί, μια ομάδα κλεφτών επιχείρησαν να αφαιρέσουν μια Brabham BT21 από τη συλλογή ενός κατοίκου της Μελβούρνης, με την προσπάθεια τους να μην είχε το επιθυμητό -για αυτούς- αποτέλεσμα.

Το vintage μονοθέσιο εξελίχθηκε για το πρωτάθλημα της Formula 3 της δεκαετίας του ’60 και τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα της Cosworth, που συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι κλέφτες, όμως, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αγωνιστικό, καθώς δεν μπορούσαν να το θέσουν σε λειτουργία εξαιτίας του κιβωτίου ταχυτήτων. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει ο συμπλέκτης, με τους κλέφτες να παρατάνε το μονοθέσιο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, προς μεγάλη ανακούφιση του ιδιοκτήτη.

Ο τελευταίος ανέφερε ότι πιθανότατα οι κλέφτες δεν ήξεραν πώς να ενεργοποιήσουν όλους τους διακόπτες, ώστε να μπορέσουν να το εκκινήσουν σωστά.

Ο Peter Williams, ιδιοκτήτης της Brabham BT21, είχε προγραμματιστεί να αγωνιστεί στο Phillip Island Classic, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, και μεταξύ άλλων έλαβαν μέρος η Tyrrell 012 από τη δεκαετία του ’80 και η Lola T332 του 1973.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...