Στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστό ότι η Porsche θα ανοίξει 500 σταθμούς φόρτισης στις Η.Π.Α. με σκοπό να έχει έτοιμο δίκτυο όταν λανσαριστεί το Mission E, το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο. Τώρα μαθαίνουμε ότι κάτι αντίστοιχο ετοιμάζεται να κάνει και η Volkswagen, καθώς με σκοπό να αφήσει πίσω της το dieselgate θέλει να μπει με όσο το δυνατόν καλύτερα εφόδια στην ηλεκτροκίνηση. Πιο συγκεκριμένα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι -μέχρι τα μέσα του 2019- θα εγκαταστήσει τουλάχιστον ταχυφορτιστές σε τουλάχιστον 100 καταστήματα της Walmart (αμερικάνικη αλυσίδα super market) σε 34 πολιτείες.

Το προγραμματισμένο δίκτυο φορτιστών προέρχεται από το τμήμα της VW, Electrify America, η οποία πραγματοποιεί επένδυση ύψους 2 δισ. δολαρίων κατά την επόμενη δεκαετία για τις υποδομές των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Electrify America και η Walmart δήλωσαν ότι τα συστήματα φόρτισης θα προσφέρουν πιστοποιημένους γρήγορους φορτιστές συνεχούς ρεύματος ψυχρού καλωδίου 150 έως 350 kW, επιτρέποντας ένα ρυθμό φόρτισης που θα δίνει έως και 30-35 χλμ. ανά λεπτό. Οι φορτιστές 350 kW θα βρίσκονται κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, ενώ μέσα στις πόλεις θα βρίσκονται φορτιστές με ισχύ που θα κυμαίνεται από 50-150 kW.

Η Volkswagen θέλει το μέλλον της να είναι ηλεκτρικό και από το 2020 και μετά θα βγάλει στην αγορά 5 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευάζονται πάνω στην MEB πλατφόρμα. Στόχος της είναι να πουλά 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως από το 2025, και γι’αυτό το λόγο δημιούργησε τμήμα για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα.