Το λογότυπο του Brabham BT62

Σχετικά άρθρα

Βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα προτού η Brabham Automotive παρουσιάσει επίσημα το BT62, με την εταιρία να αποκαλύπτει σήμερα το λογότυπό της.

Το αυτοκίνητο έχει μια τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή, κατασκευασμένη από carbon, όπως και τα LED φωτιστικά σώματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το BT62 έχει αναλογία ισχύος/βάρους 730 κιλών ανά τόνο. Ζυγίζει 972 κιλά και κίνηση παίρνει από έναν V8 5,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που ανέπτυξε η ίδια η Brabham και αποδίδει 710 άλογα.

Το αεροδυναμικό σώμα του BT62 παράγει 1.200 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, με το σύστημα πέδησης να αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους τεχνολογίας F1 με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και πίσω.

Η τιμή του ανέρχεται στο 1 εκατ. βρετανικές λίρες (χωρίς φόρους), ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 70 μονάδες. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται αργότερα μέσα στο έτος. Οι ιδιοκτήτες του BT62 θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της Brabham, που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν πλήρως την απόδοση του οχήματος στην πίστα.

Το Brabham BT62 θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο της Brabham. Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς σηματοδοτεί τα εβδομήντα χρόνια από τότε που ο Sir Jack Brabham έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες, το 1948.

Η Brabham Automotive σχεδιάζει να κατασκευάσει ειδικά αυτοκίνητα παραγωγής που θα αντλούν την έμπνευση τους από την πίστα. Για την ώρα δεν είναι σαφές, εάν η Brabham σκοπεύει να κατασκευάσει αποκλειστικά σπορ αυτοκίνητα – ήδη κυκλοφορεί φήμη περί ενός hypercar, ή η μάρκα θα επεκταθεί σε περισσότερα mainstream οχήματα όπως τα SUV και τα sedans. Τέλος, υπάρχουν φήμες και περί επιστροφής του ονόματος Brabham στην Formula 1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...
Autoblog.gr