Στα μέσα της εβδομάδας η Ford ανακοίνωσε πως σταματά τις πωλήσεις των Fiesta, Focus, Fusion/Mondeo, Taurus, C-Max στις ΗΠΑ στη προσπάθειά της να αυξήσει την κερδοφορία της.

Όπως αναφέρει το Detroit News, το συνολικό σχέδιο της Ford είναι να περικόψει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά έξοδα μέχρι το 2022, το οποίο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του διευθύνοντος συμβούλου της Jim Hackett.

Η εταιρεία ανακοίνωσε αρχικά πως θα προχωρήσει σε περικοπές 14 δισ. δολαρίων μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, αλλά έκτοτε βρήκε τρόπους να περικόψει επιπλέον 11,5 δισ. δολάρια, κυρίως από το μάρκετινγκ και τα κίνητρα πωλήσεων. Οι περικοπές αυτές θα δώσουν στην Ford λειτουργικό περιθώριο κέρδους 8% έως το 2020, δύο χρόνια πριν το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το Βloomberg.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ford, Bob Shanks, δήλωσε στο Detroit News ότι μπορεί να υπάρξουν ακόμη περισσότερες περικοπές, παρόλο που η εταιρεία έχει ήδη εκπλήξει τους αναλυτές, διακόπτοντας περισσότερα μοντέλα στη Βόρεια Αμερική από ό, τι αναμενόταν.