Η Ford ανακοίνωσε αυτό που κυκλοφορούσε ως είδηση εδώ και καιρό. Δεν θα επενδύσει στην ανάπτυξη νέων hatchback και σεντάν μοντέλων (Fiesta, Focus, Fusion/Mondeo, Taurus, C-Max) στις ΗΠΑ, μιας και μέσα στα επόμενα χρόνια, η Μπλε Οβάλ εταιρία θα πουλά μόνο τα Mustang και Focus Active στη κατηγορία των επιβατικών.

Η Ford θα σταματήσει την παραγωγή του Focus στις ΗΠΑ από τον Μάιο, ενώ των Taurus και Fiesta θα σταματήσει τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2019.

Μέχρι το 2020, το 90% της γκάμας των μοντέλων της Ford θα αποτελείται από pick-ups, μικρά φορτηγά, SUVs και επαγγελματικά οχήματα. Η κίνηση αυτή οφείλεται στη ζήτηση των καταναλωτών, όπως και στη κερδοφορία των προϊόντων, ανέφερε η Μπλε Οβάλ εταιρία.

Η Ford επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως θα προσθέσει υβριδικούς κινητήρες στα F-150, Mustang, Explorer, Escape και στο επερχόμενο Bronco. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα παράγει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα ξεκινήσει εμπορική πορεία το 2020, ενώ μέχρι το 2022 θα υπάρχουν 16 ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η Ford συμπλήρωσε πως τα Fiesta, Focus, Mondeo, Taurus, C-Max θα εξακολουθούν να πωλούνται σε άλλες αγορές εκτός ΗΠΑ, όπως αυτής της Ευρώπης.