Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση από την Toyota Αγγλίας της επαγγελματικής έκδοσης του νέου Land Cruiser, η Mitsubishi Αγγλίας ανακοινώνει την αντίστοιχη έκδοση για το Shogun Sport (λέμε με Pajero Sport), που συνδυάζει πρακτικότητα και άνεση.

Tα πίσω καθίσματα του Shogun Sport Commercial έχουν αφαιρεθεί δημιουργώντας έναν επίπεδο χώρο φόρτισης, με το πάτωμα να είναι επενδυμένο με μοκέτα, με την χωρητικότητα του να ανέρχεται στα 1.500 λίτρα.

Τα πίσω παράθυρα είναι αδιαφανή, ενώ το επαγγελματικό μπορεί να ρυμουλκήσει φορτία έως και 3,1 τόνων. Κίνηση παίρνει από τον 2,4-λίτρων MIVEC turbodiesel κινητήρα, απόδοσης 181 ίππων με 430 Nm ροπής, που συνεργάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Super Select II της Mitsubishi.

Το Shogun Sport Commercial βασίζεται στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού του μοντέλου και γι’αυτό διαθέτει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και ανέσεις, όπως δερμάτινες επενδύσεις, ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες, LED φώτα εμπρός/πίσω, διζωνικό κλιματισμό, keyless entry, ηχοσύστημα απόδοσης 510W, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto, adaptive cruise control, forward collision mitigation, blind spot warning, κάμερα 360 μοιρών κλπ.