Πάνω στην κατανόηση της W09 δουλεύει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Ο πιο ευνοημένος οδηγός μετά το Αζερικό Grand Prix είναι φυσικά ο Lewis Hamilton. Ο πιλότος της Mercedes στάθηκε τυχερός από το λάθος του Sebastian Vettel, αλλά και το κλατάρισμα του Valtteri Bottas, παίρνοντας έτσι την πρώτη του φετινή νίκη, αλλά και την πρωτοπορία στη βαθμολογία, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, αν εξαιρέσουμε το Αυστραλιανό Grand Prix.

Ο Βρετανός εξακολουθεί να μη νιώθει άνετα μέσα στην W09, παρόλο που στις κατατακτήριες σημείωσε έναν καλό χρόνο. Η φετινή βελτίωση των μονοθεσίων αλλά η κατανόησή τους θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση του πρωταθλήματος, με τον ίδιο να εργάζεται τώρα πάνω σε αυτό, προκειμένου να εξαλείψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την W09.

Πιστεύω ότι ο αγώνας της βελτίωσης θα είναι σημαντικός, για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ανάπτυξη μεταξύ των ομάδων, οπότε σίγουρα θα είναι σημαντικό. Επίσης και το ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων του μονοθεσίου. Στην Αυστραλία, ξεκινήσαμε καλά την Παρασκευή και γινόμασταν όλο και καλύτεροι. Από τότε, κάθε φορά ξεκινάμε γενικά μερικά βήματα τουλάχιστον πίσω από τη Ferrari, και δυσκολευόμαστε να τη φτάσουμε.

Δε νομίζω ότι έχουμε ψευδαισθήσεις πως έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο ή ότι δεν έχουμε δουλειά να κάνουμε· το ξέρουμε αυτό. Όλοι δουλεύουν όσο πιο σκληρά μπορούν, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε, πραγματικά να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα πρέπει να καταλάβω πώς να ξεπεράσω τα προβλήματα με το μονοθέσιο λίγο περισσότερο. Στην Αυστραλία, όπως είπα, ήμουν πραγματικά άνετος με το μονοθέσιο, και από τότε δεν είμαι, και πραγματικά δεν ξέρω γιατί, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσω και να δουλέψω γι’ αυτό.

Παρά τη νίκη, ο Hamilton παραδέχεται ότι η εμφάνισή του στον χθεσινό αγώνα δεν ήταν καλή, καθώς έκανε αρκετά λάθη και δυσκολεύτηκε με τα ελαστικά, εν αντιθέσει με τον team-mate του, που είχε καλύτερη απόδοση και τα κατάφερε καλύτερα με τη διαχείριση των ελαστικών, γι’ αυτό και ήταν το φαβορί για τη νίκη μετά το δεύτερο Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Σίγουρα δε νιώθω ανακουφισμένος αυτή τη στιγμή. Προφανώς, έκανα καλή δουλειά στις κατατακτήριες, βάζοντας τον εαυτό μου σε καλή θέση, αλλά υπάρχουν πολλά λάθη στον αγώνα, κάτι που είναι σπάνιο για ‘μένα. Δυσκολεύτηκα με το μονοθέσιο, δυσκολεύτηκα με τα ελαστικά και αυτό είναι κάτι που δεν το παίρνεις στην πλάκα, οπότε φεύγω από εδώ και θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να βεβαιωθώ ότι δε θα επαναληφθεί η σημερινή μου απόδοση.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...