Στη δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος RM Sotheby’s το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μονακό, η Benetton B192 του Michael Schumacher έπιασε τις 815.000 ευρώ. Το μονοθέσιο συμμετείχε στον 4ο αγώνα της χρονιάς του 1992 -στο Ισπανικό Gran Prix- και ήταν δημιούργημα του Rory Byrne και του Ross Brawn. Μεγάλη διαφορά της 192 με την 191, ήταν το μπροστά μέρος του μονοθεσίου, το οποίο είχε μια ασυνήθιστη μύτη η οποία ήταν αρκετά ψηλά από το έδαφος.

Με το μονοθέσιο αυτό έδειξε η ομάδα ότι είχε αρχίσει να στοχεύει την κορυφή, καθώς τελείωσε στην 3η θέση των κατασκευαστών, αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς η σταθερότητά της ήταν εξαιρετική αφού με 10 podium μέσα σ’ αυτά και την πρώτη νίκη του Michaeel Schumacher στην F1 στο Spa, έδειξε να έχει αρκετή ταχύτητα. Ο άλλος οδηγός της ομάδας ήταν ο Martin Bundle, ο οποίος αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα από το σπορ Piquet.

Σε ότι αφορά την στολή του Ayrton Senna που φορούσε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της F1 το 1987, όταν και έτρεχε για λογαριασμό της Lotus, έπιασε τις 38.400 ευρώ. Συγκεκριμένα είναι αυτή που φορούσε στο GP του Μονακό, όπου και κέρδισε και φέρει την υπογραφή του Βραζιλιάνου πιλότου.

Στην ίδια δημοπρασία η Jordan 199 του 1999 έπιασε τις 241.250 ευρώ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείς να τα βρεις εδώ.