Έχοντας ως βραχυπρόθεσμο στόχο να εδραιωθεί ως η τέταρτη ομάδα στο grid, κάτι που αυτό δε συμβαίνει για την ώρα, αφού η Haas απέδειξε για άλλη μια φορά πως διαθέτει το τέταρτο καλύτερο μονοθέσιο, η McLaren έφερε ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης στην Ισπανία. Επιπλέον, η Renault δεν είναι εύκολη αντίπαλος, αλλά στη Βαρκελώνη φάνηκε ότι οι Βρετανοί μείωσαν τη διαφορά από την αμερικανική και τη γαλλική ομάδα.

Ο Fernando Alonso προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Q3 φέτος, ενώ στον αγώνα τερμάτισε στην 8η θέση, παρόλο που ξεκινούσε με τα πολύ μαλακά ελαστικά, τα οποία δεν ήταν τα κατάλληλα για την Κυριακή όπως αποδείχθηκε. Παρ’ όλα αυτά, ο Ισπανός είναι ικανοποιημένος από τον πέμπτο συνεχόμενο τερματισμό στους βαθμούς, παρόλο που η McLaren έχασε την τέταρτη θέση στη βαθμολογία.

Ξέραμε ότι οι αναβαθμίσεις θα μας έβαζαν σε μία καλύτερη θέση στο μέσον του grid. Νομίζω ότι φτάσαμε τη Renault και τη Haas. Αλλά, οι τρεις κορυφαίες ομάδες εξακολουθούν να βελτιώνουν τα μονοθέσιά τους στον ίδιο ρυθμό μ’ εμάς, οπότε η διαφορά παρέμεινε δυστυχώς. Κάναμε ένα καλό βήμα. Ήμασταν 8 δέκατα πίσω από τη Renault στο Μπακού, 9 δέκατα πίσω στην Κίνα κι εδώ ήμασταν στον ίδιο ρυθμό στις κατατακτήριες και περίπου στα ίδια στον αγώνα.

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής γνωρίζει ότι η MCL33 συνεχίζει να έχει προβλήματα, με την τελική ταχύτητα του μονοθεσίου να είναι κάκιστη, ωστόσο ο 35χρονος δηλώνει πως οι μηχανικοί του εργάζονται πάνω στη λύση του προβλήματος αυτού και όχι μόνο.

Εξακολουθούμε να υστερούμε στην τελική ταχύτητα, έτσι δεν μπορούμε εύκολα να προσπεράσουμε. Είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε, ξέρουμε ότι υπάρχει αδυναμία  στο μονοθέσιο κι ελπίζουμε ότι θα βρούμε κάποιες λύσεις σύντομα. Είχαμε ένα σχέδιο, που ήταν να προσπεράσουμε μονοθέσια στην αρχή, επειδή ξεκινούσαμε με την πολύ μαλακή γόμα, οπότε έπρεπε να σταματήσουνε νωρίς.

Αλλά, τελικά χάσαμε θέσεις και μετά ήμασταν στη μέση του περιστατικού στη Στροφή 2, οπότε πίστεψα ότι θα ήταν απίθανο να πάρουμε βαθμούς σήμερα. Είμαι χαρούμενος με την 8η θέση.