Toyota: “Είχαμε μάλλον μια ήπια σχεδιαστική γλώσσα”

Σχετικά άρθρα

Η Toyota στη προσπάθειά της να κάνει τα αυτοκίνητά της πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά, έχει ξεκινήσει να υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού στούντιο Calty Design Research της Toyota στη Καλιφόρνια, Kevin Hunter, παραδέχτηκε ότι τα μοντέλα της Toyota είχαν “μάλλον ήπιο σχεδιασμό” στο παρελθόν. Από το συγκεκριμένο σχεδιαστικό στούντιο έχουν δημιουργηθεί τα C-HR, το FT-1 concept, αλλά και το Lexus LC.

Ο Hunter συμπλήρωσε πως υπήρχαν δύο βασικά σημεία που η Toyota δημιουργούσε “βαρετά” αυτοκίνητα στο παρελθόν. Πρώτα, επειδή ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους πελάτες της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μην έχουν σχεδιαστικές ακρότητες και επειδή είχε τέτοια δομή στη οργάνωσή της, με πολλές σκέψεις και απόψεις να προέρχονταν από διαφορετικούς ανθρώπους, απόψεις και ιδέες που έπρεπε να συμβιβαστούν.

Με τον πρόεδρο της Toyota, Akio Toyoda, να δίνει περισσότερη ελευθερία από ποτέ στους σχεδιαστές της, η ιαπωνική εταιρεία έχει γυρίσει σελίδα στον σχεδιασμό, προσφέροντας πλέον στην αγορά μη βαρετά μοντέλα. Αυτό επετράπη και λόγω της αρθρωτής TNGA πλατφόρμας, που διαθέτει χαμηλότερο κέντρο βάρους, πιο άκαμπτο πλαίσιο, νέα ανάρτηση και κάνει μεγαλύτερη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, κάτι που επιτρέπει στους σχεδιαστές της Toyota να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία.

ΠηγήGoAuto

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Ανάκληση για 15.675 Hyundai Tucson

Η Hyundai ανακαλεί 15.674 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2023 επειδή η αντιπαγωτική προστασία στα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα δεν λειτουργεί. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα Hyundai...