Πέρυσι ο παλαιστής και ηθοποιός John Cena είχε μηνυθεί από την Ford επειδή αυτός θέλησε να πουλήσει το νέο του GT, προτού μείνει στην κατοχή του για 2 χρόνια. Έτσι η Ford ζήτησε από τον Cena το ποσό των 500.000 δολαρίων για παράβαση της σύμβασης.

Οι δικηγόροι του Cena υποστηρίζουν πως ο πελάτης τους δεν υπόγραψε ποτέ κανένα έγγραφο που να του απαγορεύει να πουλήσει το αυτοκίνητό πριν αυτό κλείσει δύο χρόνια στη κατοχή του, μιας και η Ford δεν έβαλε τον συγκεκριμένο περιορισμό στη τελική σύμβαση. Έτσι οι δικηγόροι ζητούν από το δικαστήριο να αθωώσει τον πελάτη τους.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε έναν ακόμη ιδιοκτήτη ενός νέου ασημί Ford GT, μιας και αυτός αποφάσισε να το πουλήσει, με τον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions να αναλαμβάνει την πώλησή του. Το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο, είναι το 48ο από τα 250 που κατασκευάστηκαν το 2017, έχοντας διανύσει μόλις 7 μίλια (11 χλμ). Εκπρόσωπος της Ford δήλωσε πως γνωρίζει την συγκεκριμένη πώληση και την διερευνά, τονίζοντας πως όλοι οι πελάτες του GT έχουν υπογράψει σύμβαση να μην πουλήσουν το αυτοκίνητο τους για 2 χρόνια.

Να σημειωθεί πως η Ford είχε δεχτεί ενδιαφέρον από 10.800 άτομα παγκοσμίως για την αγορά του νέου GT. Από αυτούς, οι 6.506 συμπλήρωσαν σωστά και αναλυτικά την αίτηση, με την Μπλε Οβάλ να απογοητεύει αρκετούς, καθώς θα κατασκευάσει μόλις 1.000 GT στα 2 χρόνια που θα διαρκέσει η παραγωγή του. Η επιλογή των τυχερών έγινε μετά από εξέταση κάθε αίτησης, με αυτούς να ενημερώνονται μέσα στους επόμενους μήνες, με μια ειδική υπηρεσία της Ford να τους δίνει το δικαίωμα να βλέπουν όλη τη διαδικασία της παραγωγής.

Για την επιλογή τους δεν ήταν μόνο απαραίτητο να έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 400.000+ δολάρια που κοστίζει το αυτοκίνητο, καθώς έπρεπε να αποδείξουν ότι είναι πραγματικά παθιασμένοι και αφοσιωμένοι πελάτες και θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της μάρκας και του νέου της supercar, και δεν θα το πουλήσουν άμεσα.