Ο Eric Boullier βρίσκεται στη θέση του επί κεφαλής της McLaren Racing από τις αρχές του 2014, όταν και η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα με την ανταγωνιστικότητά της, κάτι που συμβαίνει και τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς η MCL33 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κορυφαίο μονοθέσιο.

Έτσι, είναι λογικό οι ικανότητες του Γάλλου να έχουν επικριθεί, αφού πολλοί τον θεωρούν ακατάλληλο άτομο για τη διοίκηση μιας κορυφαίας ομάδες. Ο 44χρονος έχει αντίθετη άποψη και πιστεύει ότι μπορεί να φέρει και πάλι την ομάδα του Woking στην κορυφή.

Ναι, πιστεύω ότι είμαι ο κατάλληλος. Είναι μια σκληρή δουλειά. Υπάρχει πάντα μεγάλη προσδοκία, από τη McLaren και από πολλούς ανθρώπους. Νομίζω ότι, σε προηγούμενη ζωή μου, έχω διαχειριστεί κι έχω αναδιοργανώσει αρκετές ομάδες, κι έχω κερδίσει με όλες αυτές στην κατηγορία που ήμουν. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να το κάνουμε εγκαίρως.

Ο Boullier δηλώνει πως όλοι στο εργοστάσιο ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, απλώς επισημαίνει ότι δεν γίνεται ένα μονοθέσιο να μεταμορφωθεί με ένα πακέτο αναβάθμιση, όπως για παράδειγμα αυτό που είχε η McLaren στη Βαρκελώνη. Αυτό που πρέπει να γίνεται είναι η συνεχής βελτίωση κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Δεν χρειάζονται εντολές. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την αξιοπιστία, θα πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοση. Τώρα, έχουμε μερικές ακόμα ομάδες που χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα, οπότε μπορούν να γίνονται συγκρίσεις. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είναι μακρύς δρόμος.

Η Ισπανία ήταν ένα ακόμα βήμα, αλλά συνεχίζουμε να φέρνουμε αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες. Η σύγχρονη Formula 1 δεν έχει να κάνει με ένα μαγικό πακέτο. Πρέπει να πηγαίνεις βήμα με το βήμα και να κερδίζεις σημαντική απόδοση κατά τη διάρκεια της σεζόν. Όλοι κάνουν το ίδιο. Θα πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά από τους άλλους για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.