Η Porsche θέλοντας να προετοιμαστεί για τον νέο κύκλο δοκιμών Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου και θα αντικαταστήσει τον υπερβολικά αισιόδοξο New European Driving Cycle (NEDC), ανακοίνωσε πως έχει σταματήσει προσωρινά να δέχεται παραγγελίες στην Ευρώπη για όλη τη γκάμα των μοντέλων της. Με τον τρόπο αυτό, η Porsche θα αποφύγει να παραδώσει αυτοκίνητα που δεν πληρούν τους κανονισμούς WLTP.

Η Porsche έχει προνοήσει και έχει κατασκευάσει αρκετά αυτοκίνητα που πληρούν τα νέα πρότυπα και έτσι όποιος πελάτης της δεν θέλει να περιμένει για να πάρει το αυτοκίνητό του με τον εξοπλισμό/χρώμα που επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει άμεσα ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη κατασκευαστεί.

H Porsche δεν είναι η μοναδική εταιρεία που προχώρησε σε τέτοια κίνηση. Η BMW προχώρησε στη προσωρινή διακοπή της παραγωγής των βενζινοκίνητων BMW 7-Series στην Ευρώπη για έναν χρόνο, την κατάργηση της M550i xDrive καθώς και της BMW M3, με την Audi να διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του SQ5.