Η Vulcan θα κάνει το ντεμπούτο της στο Le Mans τον επόμενο μήνα, καθώς το βρετανικό track-day hypercar θα αγωνιστεί στον αγώνα Aston Martin Festival το Σάββατο το πρωί, λίγες ώρες πριν την έναρξη των 24 ωρών του Le Mans.

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί λίγες Vulcan και επειδή το αυτοκίνητο δεν πληροί συγκεκριμένους κανονισμούς αγώνων, δεν το έχουμε δει σε κάποιο αγώνα. Αντ ‘αυτού, όπως κάνει και η Ferrari, η βρετανική εταιρία έχει διοργανώσει εκδηλώσεις σε πίστες ώστε να διασκεδάσουν οι ιδιοκτήτες τους.

Ο πρόεδρος της Aston Martin Racing, David King, δήλωσε για τον ντεμπούτο της Vulcan στο Le Mans:

Τρέχουμε ήδη το πρόγραμμα των track days με τους πελάτες μας και υπάρχει ένα μικρό στοιχείο αυτών που θέλει να τρέξει με αυτές. Τα αυτοκίνητα πληρούν προδιαγραφές για χρήση σε αγώνες από την άποψη της ασφάλειας, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους δώσουμε αυτή την ευκαιρία.

Τρεις Vulcan θα τρέξουν σε αυτή την εκδήλωση, που πιθανότατα θα περιλαμβάνει GT1-spec Aston Martin DBR9, Vantage GT2, GT3 και GT4, καθώς και τη νέα Vantage GTE. Ορισμένοι οδηγοί έχουν ήδη δηλώσει ότι θα τρέξουν, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Aston Martin, David Richards, η εταιρία του οποίου (Prodrive) έχει αναλάβει τις αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρείας από το 2005. Ακόμα, στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος ο Paul Hollywood, ο ολυμπιονίκης sir Chris Hoy και ο πρώην οδηγός της F1 Martin Brundle.