Έντονη η ανησυχία της Mercedes για το Μονακό

Σχετικά άρθρα

Το πιο ιδιαίτερο Grand Prix στο καλεντάρι διεξάγεται στο Μονακό, κάτι που δεν αρέσει στη Mercedes. Η ομάδα του Brackley έχει δείξει ότι τα τελευταία χρόνια δεν είναι η ταχύτερη εκεί, καθώς πέρυσι είχε το τρίτο καλύτερο μονοθέσιο, μιας και οι αργές πίστες δεν ταιριάζουν στα μονοθέσια της ομάδας.

Το Μόντε Κάρλο έχει τη χαμηλότερη μέση ταχύτητα, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τον Toto Wolff. Ο επί κεφαλής της Mercedes επισημαίνει πως περιμένει έναν δύσκολο αγώνα, ωστόσο το χειρότερο είναι πως ακόμα δεν έχουν καταλάβει γιατί η ομάδα δυσκολεύεται τόσο σε αργές πίστες.

Ανησυχούμε πολύ. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ότι κάποιες πίστες μάς ταιριάζουν και κάποιες άλλες που δεν είμαστε τέλειοι. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις το DNA ενός μονοθεσίου, και το Μονακό, η Σιγκαπούρη και η Βουδαπέστη ήταν πίστες που δεν ήμασταν καλοί πέρυσι. Είναι μια σπουδαία πρόκληση. Δεν έχουμε βρει ακόμα γιατί το μονοθέσιό μας δεν είναι καλό στις στροφές του Μονακό.

Φαβορί η Red Bull για τον Hamilton

Σύμφωνα με τον Lewis Hamilton, ο τίτλος του φαβορί πηγαίνει στην Red Bull Racing. Η RB14 παράγει υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης, γι’ αυτό και περιμένει από την αυστριακή ομάδα να είναι πολύ ανταγωνιστική σε μερικές ημέρες, όπως και από τη Ferrari.

Το Μονακό θα είναι μια σοβαρή πρόκληση. Η Red Bull θα είναι πολύ γρήγορη και θα είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε. Η Red Bull είναι ιδιαίτερα καλή στο να προσθέτει επιπλέον κάθετη δύναμη, νομίζω ότι και η Ferrari έχει λίγο περισσότερη κάθετη δύναμη, οπότε θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε αν μπορούμε να τους φτάσουμε.

Ξέρουμε ότι πιθανώς θα είναι δύσκολο 3ήμερο. Ξέρουμε ότι οι άλλοι μπορεί να είναι ταχύτεροι από εμάς. Όπου κι αν βρεθούμε, θα το αντιμετωπίσουμε. Όπως έχουμε δει φέτος, μερικές φορές μπορείς να πάρεις πολύ καλούς βαθμούς σε αγώνες που δεν κερδίζεις. Όλοι επικεντρωνόμαστε στο να παίρνουμε το μέγιστο, ασχέτως με το αν είμαστε οι ταχύτεροι ή όχι.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...