Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες εβδομάδες και γενικότερα το καλοκαίρι για τη Red Bull όσον αφορά το 2019. Εκτός από τον Daniel Ricciardo, που θα πρέπει να πάρει την τελική του απόφαση μέχρι τον Αύγουστο για το αν θα παραμείνει ή όχι στο Milton Keynes, η αυστριακή ομάδα καλείται να διευθετήσει άμεσα το θέμα του κινητήρα.

Η τωρινή σύμβαση της RBR με τη Renault ολοκληρώνεται στα τέλη της χρονιάς και η ομάδα βρίσκεται ανάμεσα στους Γάλλους και τη Honda, η οποία έχει αναπτύξει συνεργασία με την Toro Rosso, τη μικρή αδερφή της Red Bull Racing. Η Renault έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαΐου, αφού θα πρέπει να γίνουν παραγγελίες για τα εξαρτήματα των νέων power units.

Ωστόσο, ο Christian Horner, επί κεφαλής της Αυστριακών, δηλώνει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αφού θέλει να περιμένει μέχρι το Καναδικό Grand Prix, προκειμένου να δει πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι αναβαθμίσεις που θα έχουν οι δύο κατασκευαστές στο Μόντρεαλ, στις 8-10 Ιουνίου.

Δεν θα υπάρξει απόφαση τον Μάιο. Πιστεύω ότι πιθανώς και οι δύο κατασκευαστές θα έχουν μια αναβάθμιση κοντά στο Μόντρεαλ, οπότε θα περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον. Ελπίζουμε ότι κοντά στο Μόντρεαλ θα υπάρξει η επόμενη αναβάθμιση της Renault, ελπίζουμε για αύξηση στην απόδοση.