Ο Daniel Ricciardo αποτέλεσε το πρόσωπο της Formula 1 μετά το Κινεζικό Grand Prix, όταν πήρε με εμφατικό τρόπο τη νίκη στον τρίτο αγώνα της φετινής σεζόν. Εκτός από την αγωνιστική δράση, ο Αυστραλός πρωταγωνιστεί και εκτός πίστας, μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται φέτος, χωρίς να γνωρίζουμε τα σχέδια του 28χρονου.

Ο ίδιος δεν βιάζεται να πάρει την τελική του απόφαση, καθώς θέλει να διαπιστώσει αν η αυστριακή ομάδα μπορεί να δημιουργήσει ένα κορυφαίο μονοθέσιο για το 2019, μιας και θέλει να διεκδικήσει και να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η φετινή ανταγωνιστικότητα της RB14 θα το δείξει αυτό, έτσι μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι για την τελική απάντηση.

Ωστόσο, η Red Bull δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει για πάντα τον Ricciardo, σύμφωνα με τον Christian Horner. Ο επί κεφαλής της RBR, λέει πως ο οδηγός του έχει πάρει προθεσμία μέχρι την καλοκαιρινή διακοπή του Αυγούστου. Βέβαια, ο Βρετανός τονίζει πως θέλει να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, όμως, αν δε συμβεί αυτό, ο Carlos Sainz είναι μια έτοιμη λύση.

Δε θέλουμε να περιμένουμε μια ζωή. Έχουμε άλλες καλές επιλογές. Θα πρέπει να υπάρξει μια απόφαση μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα στη χειρότερη. Η προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε με τον Daniel. Αν αυτό δεν δουλέψει, θα τραβήξουμε τις άλλες επιλογές. Ο πιο προφανής οδηγός είναι ο Carlos Sainz, που έχει συμβόλαιο μ’ εμάς, κι επίσης υπάρχουν μερικοί νέοι οδηγοί.