Ο Ricciardo έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για την pole position, καθώς ήταν ταχύτερος στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών με χρόνο 1:11.786, που αποτελεί νέο ρεκόρ γύρου στους δρόμους του Μονακό, και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να σπάσει στις κατατακτήριες. Αυτό ήταν το τρίτο ρεκόρ του Αυστραλού, δείχνοντας ότι έχει τον πρώτο λόγο για την pole.

Ο Verstappen σημείωσε πρακτικά ίδιο χρόνο, καθώς ήταν αργότερος κατά μόλις 0,001 δευτ., αλλά προς τα τέλη της περιόδου είχε έξοδο στην στροφή της “πισίνας”, τρακάροντας το μονοθέσιο της Red Bull. Αυτό ήταν το πέμπτο τρακάρισμα του στους δρόμους του Μονακό, στα τέσσερα χρόνια που τρέχει.

Ο Vettel ήταν δύο δέκατα πίσω από τους οδηγούς της Αυστριακής ομάδας, σημειώνοντας χρόνο 1:12.023. Κανένας άλλος οδηγός δεν κατάφερε να “πέσει” κάτω από το 1:12, καθώς και ο Raikkonen (περσινός poleman) δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από 1:12.142.

Η πρωταθλήτρια Mercedes δεν μπόρεσε να απειλήσει την Red Bull, όντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή, ενώ δεν έδειξε να έχει τον ρυθμό να κινηθεί με παρόμοιο ρυθμό με τα Ferrari. Αξιοσημείωτη ταχύτητα έδειξαν οι οδηγοί της Toro Rosso, με τους Hartley και Gasly να δείχνουν ότι τα μονοθέσιο τους ταιριάζουν στην σφιχτή διαδρομή.

1Αποτελέσματα

2Το ατύχημα του Max Verstappen