DTM 2018: Guest εμφάνιση του Alex Zanardi στον νυχτερινό αγώνα του Misano

Σχετικά άρθρα

H Ιταλία επιστρέφει στο αγωνιστικό ημερολόγιο του DTM, με τον 13ο και 14ο αγώνα να λαμβάνουν χώρα στην πίστα του Misano. Οι δύο αυτοί αγώνες θα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστοί για δύο, πολύ συγκεκριμένους λόγους: πρώτον, θα είναι οι πρώτοι νυχτερινοί αγώνες στην ιστορία του πρωταθλήματος και δεύτερον, και μάλλον πιο σημαντικό, θα κάνει μια guest εμφάνιση ο Alex Zanardi, ένας μαχητής της ζωής, που μετά το ανατριχιαστικό ατύχημα το 2001 στην οβάλ χάραξη της πίστας του Lausitzring στο πλαίσιο του πρωταθλήματος των Indy Cars, ακρωτηριάστηκε στα κάτω άκρα του.

Βέβαια, δεν άφησε ποτέ το ατυχές αυτό γεγονός να τον εμποδίσει από μια σπουδαία σταδιοδρομία, τόσο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όσο και σε αυτόν των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Ιταλός, υπόδειγμα ισχυρής θέλησης για όλους μας, αγωνίστηκε δύο μόλις χρόνια από το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή, στο WTCC με την BMW από το 2003 έως το 2009 με ειδικά διαμορφωμένα αγωνιστικά, ενώ κατέκτησε 4 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και είναι 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην παρα-ποδηλασία.

Ο Zanardi δέχτηκε την πρόταση του DTM και του επικεφαλής του Gerhard Berger, και, μετά τον Mattias Ekström που αποχαιρέτησε το κοινό του στην πρεμιέρα στο Hockenheim, θα είναι ο δεύτερος οδηγός εκτός DTM που θα κάνει guest εμφάνιση. Από την άλλη, το DTM δεν είναι άγνωστο πεδίο για τον 51-χρονο Ιταλό, αφού το 2012 “έγραψε” μερικά χιλιόμετρα δοκιμών με μια M3 DTM στο Nürburgring πριν την επιστροφή την ίδια χρονιά της BMW μετά από 20 χρόνια στον θεσμό. Επίσης, το 2015 οδήγησε την BMW M4 DTM Race Taxi στην αυλαία του πρωταθλήματος στο Hockenheim. Ο ίδιος δε θα μπορούσε να μην είναι ενθουσιασμένος με την πρόσκληση να αγωνιστεί στο Misano και δήλωσε χαρακτηριστικά:

Νιώθω σαν μικρό παιδί και ανυπομονώ να αγωνιστώ με την BMW M4 DTM στο Misano! Ως λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν στα σχέδιά μου να ταξιδέψω στο Misano και να παρακολουθήσω τους πρώτους νυχτερινούς αγώνες του DTM. Αλλά, τώρα πίσω από το κόκπιτ της M4 DTM και να πάρω μέρος στους αγώνες; Είναι απλά φανταστικό!

Ο Alex Zanardi, στις δοκιμές στο Nürburgring το 2012 με την M3 DTM

O πρόεδρος της ITR Gerhard Berger έπλεξε το εγκώμιο του Ιταλού και, μεταξύ των άλλων, δήλωσε:

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε έναν τόσο γνωστό οδηγό στο DTM στους αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Misano. Ο Alex Zanardi είναι πάρα πολύ διάσημος, όχι μόνο στην πατρίδα του, την Ιταλία. Οι εντυπωσιακές του επιδόσεις ως αθλητή, η αδιάκοπη αισιοδοξία και η ανθρωπιά του ξεπερνούν το άθλημα και έχουν ήδη εμπνεύσει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...