Εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, η Cadillac προσφέρει στην αγορά το αυτόνομο σύστημα της, που το ονομάζει Super Cruise, στην CT6 MY2018. Το σύστημα αποτελεί την απάντηση της εταιρίας στο Autopilot της Tesla, προσφέροντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, αλλά πάντα απαιτεί από αυτούς να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο, με το σύστημα να χρησιμοποιεί κάμερες προκειμένου να διαβάζει τα μάτια του οδηγού και αν διαπιστώσει πως αυτός δεν έχει τη προσοχή του στο δρόμο, τότε απενεργοποιείται.

Σε σημερινή του δήλωσε στο ετήσιο Intelligent Transportation Society, που γίνεται στο Detroit, ο αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας ανάπτυξη προϊόντων,Mark Reuss, γνωστοποίησε ότι το Super Cruise από το 2020 θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα της εταιρίας, τονίζοντας:

Η επέκταση της τεχνολογίας Super Cruise και V2X αποδεικνύει τη δέσμευση της Cadillac στην καινοτομία και τη βελτίωση της ζωής των πελατών. Η GM είναι εξίσου αφοσιωμένη στην εισαγωγή μιας νέας εποχής προσωπικής μεταφοράς και τεχνολογίες όπως αυτές θα την επιτρέψουν.

1Πως λειτουργεί το Super Cruise

Όταν το σύστημα ενεργοποιηθεί, ειδοποιεί τον οδηγό να έχει συνεχώς τη προσοχή του στον δρόμο και αν αυτό δεν γίνεται, τότε μια σειρά κλιμακούμενων προειδοποιήσεων που περιλαμβάνουν οπτικές και ακουστικές ενδείξεις, προειδοποιητικές ενδείξεις δονήσεων στο κάθισμα προσπαθούν να κάνουν τον οδηγό να εστιάσει την προσοχή του στον δρόμο. Αν ο οδηγός εξακολουθήσει να μην ανταποκρίνεται στις ειδοποιήσεις, τότε το αυτοκίνητο σταματά ελεγχόμενα στην άκρη, ενώ ενεργοποιεί και το OnStar.

To Super Cruise κάνει χρήση τεχνολογίας LiDAR, καμερών, αισθητήρων και δεδομένων GPS προκειμένου να οδηγήσει αυτόνομα το CT6. Θα ενεργοποιείται μονάχα σε δρόμους που κρίνονται κατάλληλοι, με την Cadillac να δηλώνει πως οι μηχανικοί της χαρτογραφούν κάθε χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομου τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, ώστε να παρέχουν εξαιρετικά λεπτομερείς χάρτες στο LiDAR.