Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι γερμανικές αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του Wolfgang Hatz, του πρώην επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων του VW Group, αφού είχε κριθεί ύποπτος για την πιθανή ανάμιξή του στο Dieselgate.

Σήμερα, μετά από 9 μήνες, ο 59χρονος Hatz αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, αλλά οι αρχές δεν τον έχουν απαλλάξει από τις κατηγορίες. Οι εισαγγελείς υποχρέωσαν τον Hatz να πληρώσει εγγύηση 3 εκατ. ευρώ, του απαγόρευσαν την έξοδο από την χώρα, ενώ πρέπει να παρουσιάζεται και στο αστυνομικό τμήμα της Στουτγάρδης 2 φορές την ημέρα. Επίσης του απαγόρευσαν να έχει επαφή με πρώην και νυν στελέχη του VW Group.

Ο Hatz κατείχε την θέση του επικεφαλής εξέλιξης των κινητήρων της Audi το διάστημα 2001-2007, ενώ από το 2007 έως το 2011, έγινε επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων όλου του VW Group. Το 2011 ανέβαλε την θέση του επικεφαλής εξέλιξης της Porsche, μέχρι τον Μάιο του 2016, όταν και η Porsche ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του, μιας και από τον Σεπτέμβριο του 2015, μήνα που ξέσπασε το Dieselgate, τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα.