Με την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να ετοιμάζεται για το Brexit, η Jaguar Land Rover διεμήνυσε, πως ένα σκληρό Brexit θα της στοίχιζε 1,2 δισ. λίρες κάθε χρόνο και θα την εξωθούσε να περικόψει τις επενδύσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα την κάνει να εξετάσει να κλείσει τα εργοστάσιά της στην Βρετανία.

Μια κακή συμφωνία για το Brexit θα στοίχιζε στην Jaguar Land Rover πάνω από 1,2 δισ. λίρες (1,36 δισ. ευρώ) σε απολεσθέντα κέρδη κάθε χρόνο. Συνεπεία αυτού, θα ήμασταν αναγκασμένοι να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες μας. Έχουμε δαπανήσει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία πέντε χρόνια και σχεδιάζουμε να επενδύσουμε άλλα 80 δισεκατομμύρια λίρες τα επόμενα πέντε,

τόνισε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της JLR, Ralph Speth.

Οι επενδύσεις της εμβληματικής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας “θα τεθούν σε κίνδυνο αν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα άσχημο αποτέλεσμα” στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, επέμεινε ο Speth. Αυτό σημαίνει πως η Jaguar Land Rover ίσως οδηγηθεί εκτός Αγγλίας, ώστε να γλυτώσει μια πιθανή αύξηση των δασμολογικών δαπανών.

Εμείς και οι εταίροι μας στην αλυσίδα εφοδιασμού αντιμετωπίζουμε ένα απρόβλεπτο μέλλον εάν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν διατηρήσουν το ελεύθερο εμπόριο με την ΕΕ και την απεριόριστη πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Χρειαζόμαστε επειγόντως μεγαλύτερη βεβαιότητα να συνεχίσουμε να επενδύουμε σημαντικά κεφάλαια στο Ηνωμένο Βασίλειο και να διασφαλίσουμε τους προμηθευτές μας, τους πελάτες μας και τους 40.000 Βρετανούς εργαζομένους μας.

Μέσω της Jaguar Land Rover, εκτός από τις 40.000 εργαζομένους της, έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 260.000 θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού της.