Η Tesla ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση στις τιμές των μοντέλων της στην αγορά της Κίνας, λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η Tesla αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές των Model S και Model Χ κατά τουλάχιστον 150.000 έως και 250.000 γιουάν (από 22.600 δολάρια έως 37.600 δολάρια) ανάλογα με την έκδοση των μοντέλων.

Η Tesla έχει γίνει η δεύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία, που αυξάνει τις τιμές της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη από τότε που ξέσπασαν οι εμπορικές διαμάχες ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Κίνα. Η BMW ήταν η πρώτη. Η Κίνα αν και έλαβε μέτρα για να ανοίξει την αγορά αυτοκινήτου της, επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων ως αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα- κυρίως τεχνολογίας- αξίας 34 δισ. δολαρίων.

Για την Tesla, που είχε ποντάρει πολλά στην επέκτασή της στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να έχει μεγάλο κόστος. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο, όταν το Πεκίνο είχε αποφασίσει μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων, η Tesla έριξε την τιμή του Model X στην κινεζική αγορά κατά 14.000 δολάρια. Η ραγδαία αύξησή της τώρα μπορεί να σημάνει πτώση των πωλήσεων. Να σημειωθεί πως το 2017, η Tesla άντλησε το 17% των εσόδων της από την Κίνα.

  • Chris

    Οι συνέπειες της μαλ**** του Τράμπ

  • Christos Dimou

    Για τις εταιρείες η λύση είναι απλή. Παραγωγή εντός της χώρας.

    Όταν θα δει ο DJT το ισοζύγιο να χειροτερευει θα είναι αργά. Ο μεγαλύτερος εξαγωγεας της ΗΠΑ σε αριθμούς και αξία είναι η BMW με τα X μοντέλα πλην των Χ1 και Χ2. Τι θα κάνει όταν απολυθουν εκεί οι μισοί υπάλληλοι και οι εξαγωγές μειωθούν στο 1/3;

    Αλήθεια πόσοι άραγε να είναι οι κοψοχερηδες στο Spartanburg… 😂 😂