Tesla: Τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των μοντέλων της στην Κίνα λόγω των δασμών

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση στις τιμές των μοντέλων της στην αγορά της Κίνας, λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η Tesla αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές των Model S και Model Χ κατά τουλάχιστον 150.000 έως και 250.000 γιουάν (από 22.600 δολάρια έως 37.600 δολάρια) ανάλογα με την έκδοση των μοντέλων.

Η Tesla έχει γίνει η δεύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία, που αυξάνει τις τιμές της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη από τότε που ξέσπασαν οι εμπορικές διαμάχες ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Κίνα. Η BMW ήταν η πρώτη. Η Κίνα αν και έλαβε μέτρα για να ανοίξει την αγορά αυτοκινήτου της, επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων ως αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα- κυρίως τεχνολογίας- αξίας 34 δισ. δολαρίων.

Για την Tesla, που είχε ποντάρει πολλά στην επέκτασή της στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να έχει μεγάλο κόστος. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο, όταν το Πεκίνο είχε αποφασίσει μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων, η Tesla έριξε την τιμή του Model X στην κινεζική αγορά κατά 14.000 δολάρια. Η ραγδαία αύξησή της τώρα μπορεί να σημάνει πτώση των πωλήσεων. Να σημειωθεί πως το 2017, η Tesla άντλησε το 17% των εσόδων της από την Κίνα.

ΠηγήElectrek.co

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...