Όλα τα νέα και ανακαινισμένα σπίτια της Ευρώπης θα πρέπει να έχουν ηλεκτρικούς φορτιστές οχημάτων

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, από το 2019 και μετά, όλα τα νέα ή ανακαινισμένα σπίτια και πολυκατοικίες στην Ευρώπη θα πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρικό φορτιστή. Οι νέοι κανονισμοί έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και τη μείωση της ρύπανσης του αέρα που οφείλονται στις μεταφορές.

Οι κανονισμοί δεν διευκρινίζουν τι είδους φορτιστής θα πρέπει να εγκατασταθεί σε κάθε νέο σπίτι με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να σχεδιάζουν τη σταδιακή κατάργηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων από τους δρόμους τους.

Η εγκατάσταση των φορτιστών στα σπίτια κρίνεται ζωτικής σημασίας για την στροφή του κοινού στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, με τον Guillaume Berthier, επικεφαλής πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Renault να δηλώνει:

Το μέτρο δεν είναι μόνο θετικό, αλλά υποχρεωτικό αν θέλουμε να δούμε μια μαζική εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εγγύς μέλλον. Το ζήτημα της επαναφόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου όταν κάποιος γυρίζει στο σπίτι του είναι πολύ σημαντικό.

Αντίστοιχο μέτρο ισχύει και στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία θέλει μέχρι το 2040 να σταματήσει τις πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων και φορτηγών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...