Ο Elon Musk ζήτησε συγνώμη από τον διασώστη της Ταϊλάνδης

Σχετικά άρθρα

Σε δημόσια συγνώμη προχώρησε ο Elon Musk προς τον Βρετανό σπηλαιολόγο και δύτη Vernon Unsworth, ο οποίος συνέβαλε στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, επειδή αναφέρθηκε σε αυτόν σε μηνύματά του στο Twitter χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό παιδεραστής.

Ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε συγγνώμη από τον Unsworth, στον οποίο είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση μετά τη δήλωσή του με την οποία χαρακτήριζε “διαφημιστικό τρικ” την προσφορά που έκανε ο Musk ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών που ήταν εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη αναταράξεις στο Χρηματιστήριο, ενώ το σπάνιο αυτό ξέσπασμα του Musk κατά του Unsworth με τον προσβλητικό αυτόν χαρακτηρισμό, τον οποίο δεν αιτιολόγησε, προκάλεσε επίσης μια χιονοστιβάδα σφοδρών επικρίσεων εναντίον του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγείροντας ακόμη και ερωτήματα όσον αφορά την σταθερότητα της διανοητικής του κατάστασης και την ικανότητά του να ηγείται επιχειρήσεων.

Η δική του συμπεριφορά απέναντί μου δεν αιτιολογεί την δική μου εναντίον του και γι’αυτό ζητώ συγγνώμη από τον κ. Unsworth και από τις επιχειρήσεις που εκπροσωπώ ως επικεφαλής.

Το σφάλμα είναι απολύτως δικό μου,

αναφέρει ο Musk σε μήνυμά του στο Twitter.

Τα δώδεκα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας των “Αγριόχοιρων” και ο προπονητής τους διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από μια διεθνή ομάδα δυτών που πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωσή τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα με την Μιανμάρ, όπου είχαν εγκλωβιστεί από τις 23 Ιουνίου. Η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών ηλικίας έξι ως έντεκα ετών και του 25χρονου προπονητή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου.

Ο Unsworth, ο οποίος ζει ένα μέρος του χρόνου στην Ταϊλάνδη και έδωσε τοπογραφικά στοιχεία στους διασώστες, είχε δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση κατά του Musk.

Κάποιοι από αυτούς που μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης χαιρέτισαν τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Βρετανός σπηλαιολόγος. “Αυτός σχεδίασε τον χάρτη σχεδόν όλου του σπηλαίου”, δήλωσε ο Κλάους Ράσμουσεν, ένας Δανός καθηγητής καταδύσεων που ζει στο Πουκέτ και χαρακτήρισε “αναρμόζουσες” τις δηλώσεις του Musk.

Πριν από το ξέσπασμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο Βρετανός σπηλαιολόγος είχε επίσης δηλώσει ότι το μίνι υποβρύχιο του Musk δεν είχε “καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας” και ότι μπορεί “να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που ξέρει”.

Ο Musk είχε απαντήσει στη συνέχεια με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφερόταν στον σπηλαιολόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, με τον χαρακτηρισμό “pedo”, τη σύντόμευση στα αγγλικά της λέξης παιδεραστής. Αργότερα μάλιστα, ο Musk, ο οποίος έχει 22 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, είχε επίσης προσθέσει: “Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια”.

Ο Musk είχε στη συνέχεια σβήσει τα μηνύματά του αυτά στο Twitter.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...