Πριν περίπου ένα χρόνο, η BMW παρουσίασε στο Pebble Beach Concours d’Elegance τη Z4 Concept, και έκτοτε έχουμε δει αρκετές φορές τη γερμανική εταιρία να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης του νέου της μοντέλου. Παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα πότε θα αποκαλυφθεί η έκδοση παραγωγής, αυτή είναι αρκετά πιθανόν να την δούμε στην φετινή εκδήλωση του Pebble Beach. Και αυτό γιατί η BMW ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα παγκόσμιο ντεμπούτο στην Καλιφόρνια, στα μέσα του Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει:

Η ταυτότητα του μοντέλου της παγκόσμιας πρεμιέρας θα αποκαλυφθεί πλησιέστερα στον χρόνο της συνέντευξης τύπου. Αρκεί να πούμε ότι αυτό το νέο μοντέλο θα είναι σίγουρα μια συναισθηματική προσθήκη στη γκάμα της BMW.

Εσύ, όμως, δεν χρειάζεται να περιμένεις για να δεις τον σχεδιασμό της νέας BMW Z4, καθώς στις αρχές Ιουνίου διέρρευσαν τα σχέδια ευρεσιτεχνίας του μοντέλου. Το μοντέλο έχει εσωτερική κωδική ονομασία G29 και θα κατασκευάζεται μαζί με την νέα Toyota Supra στο ίδιο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία.

Η νέα BMW Z4 βασίζεται στη BMW Z4 concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο και διαθέτει υφασμάτινη οροφή και ηλεκτροϋδραυλικά αναδιπλούμενη, η οποία φυλάγεται πίσω από τους επιβάτες.