Δεν χρειάζεται να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμη για να δούμε τον σχεδιασμό της νέας BMW Z4 μιας και διέρρευσαν τα σχέδια ευρεσιτεχνίας του μοντέλου. Το μοντέλο έχει εσωτερική κωδική ονομασία G29 και θα κατασκευάζεται μαζί με την νέα Toyota Supra στο ίδιο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία.

Η νέα BMW Z4 βασίζεται στη BMW Z4 concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο και διαθέτει υφασμάτινη οροφή και ηλεκτροϋδραυλικά αναδιπλούμενη, η οποία φυλάγεται πίσω από τους επιβάτες.

Η Z4 M40i θα εξοπλίζεται με έναν ολοκαίνουργιο 3,0-λιτρο twin-scroll turbo εξακύλινδρο σε σειρά “εξαιρετικά δυνατό” κινητήρα. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως κίνηση θα παίρνει από 2,0-λιτρους και 3,0-λιτρους κινητήρες βενζίνης που θα συνδυάζονται τόσο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.Οι 2,0-λιτροι τετρακύλινδροι κινητήρες θα είναι απόδοσης 180 και 250 ίππων, ενώ οι 3,0-λιτροι 335 και 385 ίππων. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές που να θέλουν την BMW να ετοιμάζει την Z4 M.

Η Z4 M40i αναμένεται να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλείδωμα στο πίσω διαφορικό. Επίσης φέρει σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, έχοντας υψηλά επίπεδα ακαμψίας πλαισίου και ανάρτησης, παρέχοντας του ιδανικό set-up.

Η BMW θα παρουσιάσει τη νέα Z4 μέσα στο καλοκαίρι ενώ θα την πάει και στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο.