Πριν τρεις μήνες είδαμε μια φωτογραφία από το σαλόνι του Pablo Perez Companc, όπου είχε ως έκθεμα μια Pagani Zonda Revolution. Σήμερα, ο 35-χρονος Αργεντίνος μας δίνει νέες φωτογραφίες, καθώς και κάποιες πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο τέχνης.

Καταρχήν, το σπίτι του βρίσκεται στο Miami και έχει θέα τη θάλασσα, με την αξία του να υπολογίζεται στα 8 εκατ. δολάρια. Το αυτοκίνητο δεν είναι ένα πλήρως λειτουργικό, αλλά ένα κενό κέλυφος μιας Zonda, κάτι που εξηγεί γιατί τα παράθυρα του είναι εντελώς μαύρα.

Ο Companc εξηγεί ότι η Zonda στο σαλόνι του “είναι απλώς ένα έργο τέχνης”, που δεν θα μπορέσει ποτέ να δεχτεί μηχανή ή ολόκληρο το μηχανικό σύνολο. Και αυτό γιατί το Black Minion (όπως ονομάζει την πραγματική του Pagani Zonda Revolution) δεν έχει θέση να είναι κλειδωμένο σε ένα καθιστικό, καθώς τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι για οδήγηση.

Και μπορεί να ήταν δύσκολο για τον Companc να βρει ένα “κουφάρι” μιας Zonda R, κάτι ακόμα πιο επίπονο ήταν η μεταφορά και η τοποθέτηση του αμαξώματος στο καθιστικό του. Προφανώς η κοπή του σε μικρότερα κομμάτια δεν ήταν επιλογή, και έτσι η τοποθέτηση του οχήματος έγινε με τη βοήθεια ενός εξωτερικού γερανού, που σήκωσε το Zonda στον αέρα και το έβαλε στο σπίτι μέσα από τις μπαλκονόπορτες.

Έπειτα, το αυτοκίνητo περιστράφηκε σε κατακόρυφη θέση και στερεώθηκε σε μια βάση φτιαγμένη από αλουμίνιο και carbon.