40.000 δολάρια για ένα Honda Integra Type R;

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται ότι με αφορμή την αγγελία του άσπρου Honda Integra Type R του 1997 που είδαμε πριν λίγους μήνες και ο ιδιοκτήτης ζητούσε 45.000 δολάρια, ένας άλλος Αμερικάνος θέλει και αυτός να πουλήσει το αυτοκίνητο του σε μια υψηλή τιμή.

Το Honda Integra παραγόταν για μια εικοσαετία, από το 1986 ως το 2006. Στις δύο αυτές δεκαετίες κυκλοφόρησαν τέσσερις γενιές, με την τρίτη και την τέταρτη να θεωρούνται οι καλύτερες και μάλιστα κάποιοι να θεωρούν το Integra Type R το καλύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

Στην προκειμένη βλέπεις ένα DC-2, δηλαδή τρίτης γενιάς Type-R με τον Β18C κάτω από το καπό. Ο κινητήρας απέδιδε 200 ίππους από μόλις 1.800 κ.εκ. κατά την ιαπωνική παράδοση που θέλει τα μοτέρ να είναι άκρως αποδοτικά, χωρίς βέβαια να χάνουν σε αξιοπιστία.

Το αυτοκίνητο είναι original, χωρίς μετατροπές, και παρότι αγοράστηκε για πρώτη φορά το 1997, το οδόμετρο γράφει μόλις 23.000 χιλιόμετρα. Αυτά τα δύο στοιχεία, δηλαδή η αυθεντική του κατάσταση και τα λίγα χιλιόμετρα το κάνουν αρκετά σπάνιο και γι’αυτό τον λόγο ο ιδιοκτήτης ζητάει 44.900 δολάρια (€38.000) για να το αποχωριστεί.

Προσωπικά μου φαίνεται υψηλή η τιμή του, παρόλο που είναι περιορισμένης παραγωγής (35ο από τα 320), αλλά στις ΗΠΑ και η τιμή αλλά και η εξωτικότητα που αποπνέει, καθώς και το θέλγητρο της επενδυτικής ευκαιρίας, ίσως καταφέρουν να πείσουν κάποιον να δώσει αυτά τα χρήματα. Εμείς απλά θα θαυμάσουμε το σπάνιο θέαμα ενός Type R χωρίς μετατροπές.

Διάβασε επίσης

Kόφτες παντού! Όλα τα Type R που έχουν υπάρξει και λυσσάξει

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...