Όπως ανακοίνωσε η Samsung μέσα στη προσεχή τριετία θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 22,3 δισ. δολαρίων έτσι ώστε να αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες όπως τα δίκτυα πέμπτης γενιάς 5G, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα των αυτοκινήτων του μέλλοντος και η βιο-φαρμακευτική.

Ως μέρος του επενδυτικού του σχεδίου, ο μεγαλύτερος όμιλος επιχειρήσεων της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των ερευνητών σε 1.000 στα κέντρα ΑΙ που έχει σε Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ρωσία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Η Samsung πιστεύει ότι οι καινοτομίες που θα φέρει η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα καθοδηγήσουν τον μετασχηματισμό του κλάδου, ενώ η τεχνολογία επόμενης γενιάς για τις τηλεπικοινωνίες θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αυτόνομη οδήγηση, το ίντερνετ των πραγμάτων και τη ρομποτική,

αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τα χρήματα της επένδυσης θα προέλθουν από ένα μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο ύψους 161 δισ. δολ. το οποίο περιλαμβάνει κεφαλαιουχικές δαπάνες και τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα επενδυθεί στην Νότια Κορέα, ανέφερε η Samsung.